reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Pogodba za pokritje velodroma je podpisana

Piše: U.K.

Čas objave:
05.04.2018 09:57

Na rotovžu sta včeraj župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja DUOL Dušan Olaj podpisala pogodbo za pokritje Olimpijsko vadbenega centra Češča vas. Vrednost pogodbe je slabih 1,4 milijona evrov (z DDV), pokritje objekta pa bo predvidoma končano junija.

S podpisom pogodbe se nadaljuje nadgradnja objekta, na katerem se sedaj v skladu s terminskim planom zaključuje izvedba podkonstrukcije za membrano, ki bo pokrivala objekt. V postopku izbire je tudi javno naročilo za dobavo in montažo atletske steze. Vadbeni center bo imel 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progo za skok v daljino, za skok v višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle. Trenutno poteka še projektiranje prenove lesene kolesarske steze.

Velodrom so zgradili leta 1996 za potrebe mladinskega svetovnega kolesarskega prvenstva, v nadaljnjih letih pa je zaradi izpostavljenosti zunanjim vplivom začel počasi propadati. Zato je prihajalo do številnih izzivov, kako ga vzdrževati in uporabnost razširiti na celotno leto.

Na Mestni občini Novo mesto so prepoznali potencial obnovljenega objekta in ga v tem mandatu uvrstili med prednostne projekte na področju investicij. Ob podpori ključnih nacionalnih akterjev, ki delujejo na področju športa, so se jeseni skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Olimpijskim komitejem Slovenije, Atletsko zvezo Slovenije, Kolesarsko zvezo Slovenije in Triatlonsko zvezo Slovenije zavezali, da obnovljen objekt nadgradijo v nacionalno in mednarodno pomemben vadbeni center, ki bo služil razvoju kolesarstva, atletike in triatlona.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 3,5 milijonov evrov, Mestna občina Novo mesto pa je s strani države in Fundacije za šport že pridobila več kot pol milijona sofinancerskih sredstev.