južna afrika, omikron Svet24.si

V Južni Afriki omikron podvojil okužbe

Alec Baldwin Svet24.si

Prvi intervju Aleca Baldwina po tragediji na ...

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

Novice Šentjernej

Pogoreli šentjernejski Romi dobili bivalni zabojnik

Piše: STA

Čas objave:
25.03.2021 13:54

Civilna zaščita RS je na pobudo več romskih organizacij šestčlanski širši romski družini z enim otrokom, ki ji je v ponedeljek pogorela starejša hiša na robu Šentjerneja, danes dostavila nadomestni bivalni zabojnik. Tega naj bi namestili še danes in ga priključili na vodovodno ter električno omrežje. Pomoč je obljubila tudi šentjernejska občina.

Poveljnik šentjernejskega štaba civilne zaščite Boštjan Košir je povedal, da namestitev bivalnega zabojnika ovirata omejen prostor in ozka zagatna ulica. Bivalnik je sicer že v Šentjerneju, na mesto ob pogoreli hiši pa ga bodo skušali dostaviti z drugim oz. manjšim vozilom.

Gre sicer za začasno rešitev. Civilna zaščita bo poskrbela še za odvoz ruševin in drugih odpadkov, v zabojniku pa bo tudi prostor za hrambo še uporabnih predmetov s požarišča ter iz v požaru manj prizadetega pritličja hiše.


Požar je sicer zajel mansardo in vzhodni del stavbe, po neuradnih informacijah pa naj bi zagorelo zaradi električne napeljave, je še dejal Košir.

Pogorela družina se je začasno zatekla k sosedom, ker je bivalni zabojnik prazen, pa računajo še na občinsko in drugo pomoč, so rekli Hudorovčevi.

Predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič je za STA povedal, da je romska skupnost pomoč za pogorelo socialno ogroženo družino začela zbirati takoj po ponedeljkovem požaru. Pomagali ji bodo denarno in z drugo pomočjo, obljubila pa jo je tudi šentjernejska občina. Doslej so zbrali za približno mesec dni pomoči, v požaru poškodovano hišo pa naj bi kasneje prenovili, je še napovedal Miklič.