ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

par Dobra karma

5 zlatih nasvetov, ki vam lahko rešijo ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Novice Šentjernej

Pogoreli šentjernejski Romi dobili bivalni zabojnik

Piše: STA

Čas objave:
25.03.2021 13:54

Civilna zaščita RS je na pobudo več romskih organizacij šestčlanski širši romski družini z enim otrokom, ki ji je v ponedeljek pogorela starejša hiša na robu Šentjerneja, danes dostavila nadomestni bivalni zabojnik. Tega naj bi namestili še danes in ga priključili na vodovodno ter električno omrežje. Pomoč je obljubila tudi šentjernejska občina.

Poveljnik šentjernejskega štaba civilne zaščite Boštjan Košir je povedal, da namestitev bivalnega zabojnika ovirata omejen prostor in ozka zagatna ulica. Bivalnik je sicer že v Šentjerneju, na mesto ob pogoreli hiši pa ga bodo skušali dostaviti z drugim oz. manjšim vozilom.

Gre sicer za začasno rešitev. Civilna zaščita bo poskrbela še za odvoz ruševin in drugih odpadkov, v zabojniku pa bo tudi prostor za hrambo še uporabnih predmetov s požarišča ter iz v požaru manj prizadetega pritličja hiše.


Požar je sicer zajel mansardo in vzhodni del stavbe, po neuradnih informacijah pa naj bi zagorelo zaradi električne napeljave, je še dejal Košir.

Pogorela družina se je začasno zatekla k sosedom, ker je bivalni zabojnik prazen, pa računajo še na občinsko in drugo pomoč, so rekli Hudorovčevi.

Predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič je za STA povedal, da je romska skupnost pomoč za pogorelo socialno ogroženo družino začela zbirati takoj po ponedeljkovem požaru. Pomagali ji bodo denarno in z drugo pomočjo, obljubila pa jo je tudi šentjernejska občina. Doslej so zbrali za približno mesec dni pomoči, v požaru poškodovano hišo pa naj bi kasneje prenovili, je še napovedal Miklič.