mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Nm/Črnomelj

POGOVOR: Črnomaljska županja o PC Majer

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2017 12:40

V studiu smo včeraj gostili županjo občine Črnomelj Mojco Čemas Stjepanovič, ki je predstavila projekt prenove infrastrukture v PC Majer.

V občini Črnomelj so se odločili prenoviti infrastrukturo v Poslovni coni Majer, saj obstoječa ni zagotavljala pogojev za nadaljnjo rast podjetij in za ustvarjanje novih delovnih mest. S projektom so se lani uspešno prijavili na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) za sofinanciranje projekta in v začetku letošnjega leta podpisali pogodbo o  sofinanciranju projekta.

Višina celotnih stroškov operacije je bila ocenjena na 499.961,54 EUR. Po pogodbi je Občina Črnomelj upravičena do sredstev sofinanciranja v višini do največ 368.104,09 EUR. Odobrena sredstva predstavljajo delež do največ 90 % upravičenih stroškov operacije, pri tem so nepovratna sredstva v deležu 75 % namenska sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj in v deležu 25 % namenska sredstva državnega proračuna. Preostali del do celotne vrednosti obeh investicij pa bo zagotovljen iz proračuna Občine Črnomelj.

Po odobritvi sredstev je Občina Črnomelj konec februarja objavila razpis za oddajo javnega naročila za izvedbo del in v mesecu juliju podpisala pogodba z izbranim izvajalcem – podjetjem TGH, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o., Črnomelj in sicer v vrednosti 394.863,00 EUR - vključno z DDV. Izbrani izvajalec je začel delati takoj po podpisu pogodbe, dela pa gredo zdaj h koncu. Investicijsko - gradbeno nadzorstvo in koordinatorstvo varstva in zdravja pri delu izvaja izbrani izvajalec podjetje AMBIENS projektiranje in inženiring, Črnomelj, ki je tudi izdelal projekt za izvedbo del.

Prenova ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni Majer obsega rekonstrukcijo cest vključno z meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo v dolžini 569 m, preplastitev cest  dolžine 575 m,  preplastitev ceste in parkirišča na S strani objekta EKI v dolžini 59 m, izgradnjo parkirišča velikosti 200 m2, ter rekonstrukcijo fekalne kanalizacije in vodovoda.

Operacija se izvaja v okviru prednostne osi »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, v okviru izvajanja prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«, specifičnega cilja »Povečanje dodane vrednosti MSP« v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pogovor o PC MAJER 2.del


Pogovor o PC MAJER 3.del


Pogovor o PC MAJER 1.del