900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

POGOVOR: Na OŠ Bršljin tradicionalna Noč poezije

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.03.2018 11:58

Na OŠ Bršljin v Novem mestu pripravljajo tradicionalno Noč poezije. Tokrat bo mednarodno obarvana.

Gre za že tretjo Noč poezije, ki jo vse od njenih začetkov spremljamo tudi na Radiu Krka. V studiu smo gostili organizatorico in pobudnico Noči poezije, sicer profesorico slovenskega jezika Polono Tratar Božič, dve osmošolki Niko Gril in Laro Velkavrh ter devetošolko Barbaro Bobnar, ki so ob zaključku priprav na dogodek polne vznemirjenja.

Noč poezije je zanimiva in posebna osnovnošolska izkušnja, ki traja globoko v noč in iz leta v leto privabi tudi "zunanje" ljubitelje poezije. Pobudnica Noči poezije in vodja projekta Polona Tratar Božič pravi, da jo vsako leto nadgradijo s kakšno novostjo. Letos bodo izbrani verzi izpisani na osvetljenem pročelju šole, v goste pa bodo prišli tudi vrstniki iz tujine, ki sodelujejo v projektu Erasmus + in ustvarjali v maternem jeziku.

Tratar Božičeva je povedala, da so letošnja tema poezije migracije oz. begunstva, kar je bilo predvsem za otroke nižjih razredov precej zahtevno, zato so se o tem veliko pogovarjali. V Noči poezije namreč na šoli sodelujejo učenci od 2. pa vse do 9.razreda. Jutri bodo začeli že popoldne in dogodek zaključili pozno v noč, ko bodo v šoli tudi prespali. V sklopu osrednjega dogodka pripravljajo tudi nekaj spremljajočih, kar pa vam razkrijemo v posnetku pogovora, ki ga lahko poslušate.  

V oddaji "S Krko naokoli" o Noči poezije