zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Ilova Gora

Pohod na Ilovo Goro

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2016 08:24

Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje, Policijsko veteransko združenje Sever, Območni odbor Grosuplje in Planinsko društvo Grosuplje organizira 21. Pohod spominov po Radenskem polju in Ilovi Gori.

Pohodniki so na pot krenili ob 7.30 uri iz Zagradca pri Grosupljem in si v prvem delu pohoda ogledali zanimivosti Radenskega polja in vstopili tudi v podzemni svet Zatočne jame. V nadaljevanju bodo pohodniki hodili po območju dramatičnih bojev, ki so tod potekali v času od 1. do 4. novembra 1943. Mimo vasice Gaberje se bodo povzpeli do grobnice in spomenika padlim na Ilovi Gori ter se pridružili spominski svečanosti s kulturnim programom in tovariškim srečanjem. Po prireditvi se bodo pohodniki mimo lovske koče, spomenika pri Križu in na Plešivici vrnili na izhodišče.

Ob 11. uri se bo pri grobnici pričela spominska svečanost v počastitev spomina na več kot 100 padlih partizanskih borcev Ljubljanske in Cankarjeve brigade, ki so v teh krajih padli v prvih novembrskih dneh leta 1943.