Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Novice Brežice

Poklici malo drugače

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 13:55

Posavski osmošolci, ki so tik pred odločitvijo na katero šolo se bodo vpisali in kateri poklic si bodo izbrali, se v okviru projekta "Poklici malo drugače" lahko iz prve roke spoznajo z raznimi poklici v Posavju.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Območna enota Sevnica, v začetku marca 2013, pripravil projekt »Poklici malo drugače«.

Projekt je namenjen učencem 8. razredov posavskih osnovnih šol, ki so tik pred odločitvijo na katero šolo se bodo vpisali in kateri poklic si bodo izbrali. Predstavitve poklicev potekajo v obliki ogledov delovnih mest v podjetjih. Učenci bodo tako poklice spoznali »iz prve roke«, informacije in izkušnje ki jih bodo pridobili pa jim lahko pomagajo pri njihovi odločitvi.

Projekt je nastal v želji da mlade navdušijo za poklice, ki jim bodo kasneje omogočili možnost zaposlitve v posavski regiji. Koordinacijo projekta je omogočil Zavod za zaposlovanje RS v sklopu programov aktivne politike zaposlovanja (javnih del), projekt pa bo potekal do konca maja 2013.

Sara Levičar o projektu Poklici malo drugače