900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Poklicijado v Črnomlju otvoril bivši predsednik

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2023 11:56

Včeraj je v Črnomlju potekala Parada učenja. Letos je nosila naziv Poklicijada, otvoril pa jo je nekdanji predsednik republike Borut Pahor.

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je včeraj izpeljal Parado učenja 2023, ki je letos nosila naziv Poklicijada in je bila zeleno obarvana. Parada učenja je največji promocijski dogodke znotraj Tednov vseživljenjskega učenja, v dopoldanskem delu pa jo je otvoril bivši predsednik republike Borut Pahor.

Na letošnji Poklicijadi se je predstavljalo kar 14 različnih zelenih poklicev: agronom in zootehnik, slaščičar, krajinski arhitekt, smetar, kmet, kineziolog, veterinar, inženir gozdarstva, vrtnar – cvetličar, zidar z uporabo naravnih materialov, lončar, serviser koles, šivilja in rokodelec.

V avli kulturnega doma Črnomelj sta sočasno potekali tudi razstavi izdelkov iz odpadnega materiala, ki sta ju pripravili Srednja šola Črnomelj in ZIK Črnomelj.

Popoldanski del se je začel z gledališko predstavo za otroke »Zemlja je dobila vročino« v izvedbi Društva za razvoj človečnosti. Po predstavi pa so se otroci lahko udeležili še ekoloških delavnic.

Skupno se je Parade učenja 2023 udeležilo 682 udeležencev iz celotne Bele krajine. S Poklicijado želijo  na ZIk Črnomelj spodbuditi mlade k raziskovanju trga dela ter jih informirati o različnih poklicih ter možnosti o nadaljnji izobraževalni poti. Letos so dali poudarek zelenim poklicem in tako spodbujali še trajnostni razvoj in skrb za okolje.