mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Novice Črnomelj

Poklukar o ukrepih na južni meji še s črnomaljskimi svetniki

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2019 08:35

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je med včerajšnjim obiskom Občine Črnomelj dodatne ukrepe na državni meji, obremenjeni z nedovoljenimi prehodi, predstavil tudi na seji črnomaljskih svetnikov. Povedal je, da za varovanje meje ob Kolpi načrtujejo dodatne začasne tehnične ovire, video nadzor in če bo potrebno, tudi kadrovsko okrepitev.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je povedal, da je minister svetnikom predstavil ukrepe, za katere je medijem povedal že po njunem popoldanskem skupnem pogovoru, svetniki pa so Poklukarja opozorili na slabo infrastrukturo ob meji in druge težave tamkajšnjih prebivalcev.

Skrbi jih tudi vpliv nedovoljenega prehajanja meje na turizem Bele krajine in gospodarska škoda, ki lahko nastane ob padcu turističnega obiska, je dodal.

Župan je ocenil, da so bili svetniki s Poklukarjevimi pojasnili večidel zadovoljni in da je razprava na omenjeni sicer redni seji potekala umirjeno. Ministrov nastop so na koncu pospremili s ploskanjem, je še povedal Kavšek.

Črnomaljska svetnica SDS in predstavnica civilne iniciative Bela krajina Maja Kocjan se je sicer po Poklukarjevem popoldanskem pogovoru z županom novinarjem odzvala, da so vsi navedeni ukrepi učinkoviti le za kratek čas in da ti ne dajejo zadostnega mednarodnega znaka ilegalnim prebežnikom.

Omenjeni ukrepi po njenem tudi ne sporočajo, da je slovenska meja zanje zaprta, je ocenila Kocjanova.

Poklukar, ki je Belo krajino včeraj obiskal v spremstvu generalne direktorice policije Tatjane Bobnar in sodelavcev, si je ogledal tudi del obmejnega območja.