Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Mihaela Krajnc (19) Njena.si

Ljubezen po domače: Mihaele Krajnc danes ne bi ...

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

Novice Kočevska Reka

Poklukar ob obisku pohvalil dobre cepilne prakse v občini Kočevje

Piše: STA

Čas objave:
29.07.2021 14:54

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v Kočevski reki obiskal mobilno cepilno enoto za cepljenje proti covidu-19 Zdravstvenega doma Kočevje. Izrazil je navdušenje nad dobrimi praksami, ki so jih vzpostavili v občini Kočevje. Druge slovenske občine je pozval, da si Kočevje vzamejo za zgled, saj virus lahko premagamo le skupaj.

"V Občini Kočevje so s trdim delom, odlično organizacijo in predvsem požrtvovalnostjo na dobri poti, da cepljenje omogočijo prav vsakemu, ki si to želi," je dejal minister.

Poudaril je, da je strategija cepljenja v omenjeni občini uspešna, ker s cepilno enoto obiščejo vsako mesto, vas in zaselek. Poklukar je županu, občini, zdravstvenemu domu, osebju, prostovoljcem in občanom izrekel pohvalo in priznanje za njihovo dobro delo, trud in odgovornost.


Poklukar je izpostavil tudi, da so v teh dnevih ključni vsi ukrepi, ki jih izvaja ministrstvo. "Prvi razmislek je bil, da bo izbira cepiva proti covidu-19 pomembno pripomogla k povečanju števila cepljenih, in smo to omogočili. Potem je bila seveda nova ideja, da odpremo cepljenje brez predhodnega naročanja in organiziramo dneve cepljenja po cepilnih centrih, in tudi to je bil pomemben korak naprej. Potem se je seveda strategija nadgradila z mobilnimi enotami, ki hodijo od kraja do kraja in pomembno prispevajo k širjenju cepljenja v tem poletnem obdobju, ko je ključno da se vsi čim širše precepimo," je dejal Poklukar.

Ponovil je, da je čim večja precepljenost proti covidu-19 ključna, da se izognemo ponovnemu zaprtju države v jeseni.

Minister je prav tako napovedal odprtje mobilnega cepilnega centra Murska sobota in Brežice, ki bo potekalo v petek. Zagotovil je, da bo ministrstvo iz dneva v dan širilo mobilne cepilne centre, kar bo po njegovem mnenju prispevalo k uspešnemu obvladovanju epidemije covida-19.

Minister za zdravje Janez Poklukar poudaril pomembnost obvladovanja epidemije


Minister Poklukar o delovanju cepilnih mest


Minister o širjenju cepilnih centrov