radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

GZS Odkrito.si

Bomo ostali brez prireditev?

grilc 11 Ekipa24.si

GROZLJIVO! Znane PODROBNOSTI o smrti slovenskega ...

Novice Novo mesto

K vozniku bodo poleg policistov pristopili tudi otroci

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2017 11:18

V sklopu preventivne akcije Otroci za varnost v prometu bo v petek ulična akcija, v kateri bodo s policisti voznike ustavljali tudi učenci OŠ Drska.

Novomeška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sodelovanju z Osnovno šolo Drska in Policijsko postajo Novo mesto že tretje leto izvaja preventivno akcijo z naslovom Otroci za varnost v prometu.

K akciji so povabili vse šole in vrtce naše regije, z njo pa želijo dvigniti ozaveščenost o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu.

Ker so otroci vsakodnevno vključeni v cestni promet in so tekom odraščanja tudi zelo dojemljivi za dejanja odraslih, želijo, da se v regijskih osnovnih šolah ter vrtcih v sklopu učnega kurikuluma učitelji z učenci oz. otroci pogovarjajo o problematiki alkohola v prometu in preventivi prometnih nezgod, povzročenih zaradi tveganega uživanja alkohola.

Ciljna skupina aktivnosti so učenci prve triade ter starejša skupina predšolskih otrok, pedagoški delavci ter starši otrok, potekajo pa pod sloganoma »Varen voznik je trezen voznik.« in »Ko piješ ne vozi, če voziš ne pij.«

V sklopu akcije so razpisali tudi likovni natečaj. Septembra so vse šole in vrtce povabili k sodelovanju na likovnem natečaju na temo alkohol in promet. Na to temo so učenci in otroci risali  risbice, s svojimi sporočili in sliko pa naj bi potrkali na vest odraslih, da bo alkohola v prometu čim manj. 

Ta petek bodo izvedli tudi ulično akcijo z učenci Osnovne šole Drska. Na varnem mestu, na avtobusni postaji na Topliški cesti, bodo policisti ustavljali voznike, opravili kontrolo dokumentov in test alkoholiziranosti, nato pa bo k vozniku pristopil otrok in mu podaril slikovni izdelek - risbico s sporočilom - ter mu zaželel Srečno pot brez alkohola.