kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Poletje v znamenju druženja - kulturni dogodki v KCJT

Piše: Oglasno sporočilo/ Sandra Hrovat

Čas objave:
20.07.2022 12:43

Poletje je čas, ko nas zasrbijo podplati k vabečim vodam, goram, k osvežitvi in ohladitvi. Za vse, ki boste po 15. avgustu že doma, pa velja povabilo k osvežitvi v in pred Kulturni center Janeza Trdine.

Že pred avgustovsko podopustniško sproščenostjo vas vabimo v Bar Plaža, kjer bo v petek, 22. julija, ob 20.30 uri nastopil naš someščan GAŠPER RIFELJ z gostjo NUŠO DERENDA in nas popeljal v poletno vzdušje z najlepšimi pop uspešnicami vseh časov. Vstop je prost – vabimo vas, da se predate užitkom ob glasbi in večerni reki Krki ter pestri ponudbi osvežilnih pijač in prigrizkov v Baru Plaža.

Rifelj_Derenda.png
Gašper Rifelj in Nuša Derenda
KCJT

JAZZINTY, mednarodna poletna delavnica in festival jazza, bo v Novem mestu potekal že tretje desetletje. V letu 2022 se Jazzinty ob preobrazbi na celoletno produkcijo s poletno delavnico in festivalom zopet nagiba k svetovnim glasbenim trendom in podpori slovenskim izvajalcem. Delavnica bo nadaljevala z odličnim konceptom umetnika v rezidenci, preko katerega bo v sodelovanju s šolo Jazzcampus iz švicarskega Basla v Novo mesto prišel izvajalec svetovnega kova, kitarist Lionel Loueke, ki je član zasedbe legendarnega Herbieja Hancocka. Mentorska ekipa delavnice predstavlja najvidnejše domače in tuje predstavnike novih smeri v jazzu. Z letošnjo rdečo nitjo »zvok mladosti in prihodnosti« bodo mentorji delavnic udeležencem predstavili brezmejne možnosti kreativnosti, uporabo tehnologije v glasbi ter zvok današnjega časa. Vabljeni na jazzovske večere od 15. do 20. avgusta, ko se bodo na odru ploščadi KCJT vsak večer vrstili koncerti in jam sešni.
Jazz po Jazzinty pa se nam obeta 26. avgusta na ploščadi KCJT, ko bo skladatelj, aranžer, dirigent in solist Big Banda RTV Slovenija TADEJ TOMŠIČ s kvartetom odličnih slovenskih instrumentalistov predstavil nov avtorski projekt Flying Start. Na odru se jim bo pridružila ena najvidnejših slovenskih vokalistk NUŠKA DRAŠČEK, ki bo zapela nekaj zimzelenih melodij zlate dobe slovenske popevke s Tadejevega projekta Orion saksofon.

Drascek_Tomsic.jpg
Drascek - Tomsic
KCJT

V slovo poletju smo konec avgusta pripravili tudi sklop filmski dopoldnevov za otroke in večerov za odrasle. V Trdinovi dvorani bo na ogled šest filmov; Čarobno potovanje na Luno, Bertov dnevnik, Snežni leopard, Dobri šef, Neverjetno, a resnično. Še posebej pa želimo izpostaviti film 2017 priznanega slovenskega pisatelja, scenarista in režiserja Gorana Vojnovića, ki gledalce popelje v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino. Vabljeni na POLETNE FILMSKE DNEVE med 24. in 27. avgustom.

2017_film_2.jpg
Film 2017
KCJT

Skozi vse poletje tja do 5. septembra ste med 8. in 15. uro vabljeni tudi v GALERIJO KOCKA v Kulturnem centru Janeza Trdine, kjer je na ogled razstava Ornithogalum Zorana Lesjaka. Slikarstvo Lesjaka je osvobojeno prijemov žanra in utesnjenosti predalčkanja. Opominja nas, da ne moremo nikogar in ničesar zadržati pri sebi. Razpršimo se v kapljice. Osvobojeni za nova potovanja, nove odnose, novo življenje.

292142392_2082789405256554_8097563380011081652_n.jpg
KCJT
KCJT

Jeseni pa nas čakajo novi začetki, kajne? Mi začnemo že takoj 1. septembra z VPISI ABONMAJEV. Kot že vrsto let smo za vas tradicionalno izbrali pester niz sedmih gledaliških predstav v sklopu Grumovega abonmaja, šest koncertov klasične glasbe v sklopu Kozinovega abonmaja ter osem predstav za otroke v sklopu Mojčinega abonmaja. Dozdajšnji abonenti (imetniki abonmaja 2021/2022) ste vabljeni k vpisu v četrtek in petek, 1. in 2. septembra 2022, med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro, ter s tem izkoristite možnost, da obdržite dosedanji sedež. Novi abonenti pa ste vabljeni vsak delovni dan od ponedeljka, 5. septembra, do petka, 9. septembra 2022, med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro. Vpisi bodo potekali na blagajni KCJT ali na daljavo prek www.kcjt.si s klikom na vpis abonmajev.

Vabljeni, da vrhunce poletja preživite tudi v naši družbi!

Pogovor z Matevžem Novakom in Domnom Bohtetom