venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Novice Novo mesto

Poletna šola Univerze v Novem mestu

Piše: Univerza v Novem mestu, B.J.

Čas objave:
03.07.2018 12:41

Včeraj se je na Fakulteti za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu (UNI FEI) začela mednarodna poletna šola, namenjena dodiplomskim študentom ekonomije, podjetništva in sorodnih ved, ki si želijo izboljšati svojo možnost zaposlitve s pridobitvijo kompetenc s področja prepoznavanja poslovnih priložnosti v lokalnem in globalnem oziroma glokalnem okolju.

V prvem tednu julija18 študentov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbijev intenzivnemenotedenskem programu posluša predavanja domačih in tujih predavateljevter oblikuje svoj poslovni načrt. Program vključuje tudi obiske pomembnih slovenskih podjetij, družabne aktivnosti ter druženje med študenti. V petek bodo študenti pred komisijo ki je sestavljena iz različnih strokovnjakov iz univerzitetnega in podjetniškega okolja, izbrala najboljšo poslovno idejo.


Dekanica UNI FEI dr. Malči Grivec je v uvodnem pozdravu poudarila, da se bodo v poletni šoli prepletala najsodobnejša teoretična spoznanja z najnaprednejšimi praktičnimi rešitvami na področju iskanja in prepoznavanja poslovnih priložnosti. Z organizacijo poletne šolefakulteta ne želile dvigniti znanja študentom, temveč tudi prispevati k promociji fakultete, Novega mesta in regije.
Na predstavitvi udeležencev je študentka Aleksandra Djordjević iz Ekonomske fakultete Univerze v Nišu dejala, da se je za poletno šoloodločila, ker ponuja predavanja in delavnice oblikovanja poslovnih idej, ki ji bodo omogočile, da bo znala zagnati svoj posel. Prof.dr. Rajko Macura iz Visoke šole »Banja Luka Collage« iz Bosne in Hercegovine je poudaril, da je prepoznavanje priložnosti lokalnega okolja s tržnim potencialom in konkurenčno prednostjo na globalni ravni za današnje študente izjemno pomembnopredvsem zato, da bodo znali razviti lastno podjetniško potdoma, izven velikih urbanih centrov. Prof. dr. Anita Prelas Kovačević iz Visoke šole za menedžment v turizmu in informatiki iz Virovitice na Hrvaškem je dodala, da na ta način poletna šola prispeva k razvoju t. i. »pametnega podeželja«, za kar se zavzema tudi sedanja Evropska komisija.