Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Policija prijavila 3288 kršitev odloka o omejitve gibanja

Piše: STA

Čas objave:
13.04.2020 20:13

Policija v preteklih dneh ni ugotovila povečanja števila kršitev prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah zaradi novega koronavirusa. Policisti so v dneh veljavnosti odloka od 30. marca do nedelje izrekli 2796 opozoril, v 3288 primerih pa so odstopili predlog zdravstvenemu inšpektoratu so danes pojasnili na policiji.

Policisti sicer od uveljavitve odloka izvajajo nadzor nad upoštevanjem odloka na mobilnih kontrolnih točkah, ki jih določijo glede na problematiko in operativne možnosti. Po pojasnilih Generalne policijske uprave so kontrole izvajali na več mestih tako na območjih blizu meje, kot v notranjosti države in se odzivali na prijave občanov ter drugih nadzornih organov.

Tam, kjer pa se ljudje gibljejo na prostem v okviru izjem, določenih v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin, policija ni zaznavala kršitev združevanja ljudi. Ob tem je ponovila poziv, da naj se ljudje še naprej držijo pravil družbene razdalje in da po potrebi uporabljajo zaščitna sredstva.