Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Policija išče kandidate za pomožne policiste

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 18:33

Policija z javnim razpisom k sodelovanju vabi kandidate za pomožne policiste. Zainteresirani lahko vloge oddajo do 14. avgusta. Tisti, ki bodo uspešno opravili izbirni postopek, se bodo predvidoma marca 2021 udeležili še osnovnega usposabljanja.

Vlogo lahko oddajo tisti, ki so že zaposleni za določen ali nedoločen čas, pa tudi brezposelni, študenti in upokojenci, če izpolnjujejo razpisne pogoje, kot je na primer starost. Ta je določena od dopolnjenega 18. leta do 60. leta, izhaja iz razpisa.

Kandidati za pomožne policiste morajo imeti med drugim tudi ustrezne psihofizične sposobnosti, srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo, slovensko državljanstvo ter vozniški izpit B kategorije.

Med značilnostmi dela pomožnih policistov so na policiji izpostavili delo na vpoklic, med drugim ob naravnih in drugih nesrečah. Izpostavili so, da ne gre za delovno razmerje, ampak pogodbeni odnos s policijo. Za policijske naloge bodo kandidate na policiji usposobili, plačilo pa bodo prejeli za opravljeno delo in za pripravljenost.

Kandidati lahko vlogo vložijo v pisni obliki na priloženem obrazcu, ki je objavljen na spletni strani policije, vključno z vsemi zahtevanimi potrdili, ali pa prek spletne pošte.