profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Ljubljana

Policija išče kandidate za pomožne policiste

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 18:33

Policija z javnim razpisom k sodelovanju vabi kandidate za pomožne policiste. Zainteresirani lahko vloge oddajo do 14. avgusta. Tisti, ki bodo uspešno opravili izbirni postopek, se bodo predvidoma marca 2021 udeležili še osnovnega usposabljanja.

Vlogo lahko oddajo tisti, ki so že zaposleni za določen ali nedoločen čas, pa tudi brezposelni, študenti in upokojenci, če izpolnjujejo razpisne pogoje, kot je na primer starost. Ta je določena od dopolnjenega 18. leta do 60. leta, izhaja iz razpisa.

Kandidati za pomožne policiste morajo imeti med drugim tudi ustrezne psihofizične sposobnosti, srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo, slovensko državljanstvo ter vozniški izpit B kategorije.

Med značilnostmi dela pomožnih policistov so na policiji izpostavili delo na vpoklic, med drugim ob naravnih in drugih nesrečah. Izpostavili so, da ne gre za delovno razmerje, ampak pogodbeni odnos s policijo. Za policijske naloge bodo kandidate na policiji usposobili, plačilo pa bodo prejeli za opravljeno delo in za pripravljenost.

Kandidati lahko vlogo vložijo v pisni obliki na priloženem obrazcu, ki je objavljen na spletni strani policije, vključno z vsemi zahtevanimi potrdili, ali pa prek spletne pošte.