Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Robert Aaron Long Svet24.si

Pokol v masažnih salonih: »streljal na vsakega, ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

baterije, hrenovka Odkrito.si

PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj navdušila v kopalkah

Novice Ljubljana

Policija ob pogostih tatvinah opozarja na previdnost

Piše: STA

Čas objave:
28.03.2021 07:36

Policisti pogosto obravnavajo tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo pretkan način. Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Žrtve so običajno starejši občani.

Policija zato občanom svetuje, naj imajo svoje nenapovedane obiskovalce ves čas pod nadzorom in naj jih ne vabijo v stanovanjske prostore brez potrebe. Če se osebe izdajajo za serviserje ali izvajalce raznih del, naj občani vedno zahtevajo identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil ter se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo - če neznanci na primer opazujejo objekt. Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo na anonimno številko policije 080 1200.