gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Policija svetuje....

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2012 08:43

Policija svetuje, naj se vozniki na pot odpravijo, le če je to res potrebno. Na ceste se naj podajo le z ustrezno zimsko opremo, temeljito očiščenimi vozili, hitrost vožnje pa naj prilagodijo cestnim razmeram. Upoštevajo naj tudi potrebno zavorno pot.

Na območju jugovzhodne Slovenije je ponoči zapadlo najmanj dvajset centimetrov snega, ceste pa so v glavnem povsod prevozne z zimsko opremo.
Kot je povedala predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik, policisti o prometnih nesrečah preko noči niso bili obveščeni.

Ceste so sicer slabše prevozne, a sicer redek promet povsod poteka. Prevozna je tudi dolenjska avtocesta, kjer je na Karteljevskem klancu zjutraj obstal tovornjak, ki pa so ga že odstranili, je pojasnila.

Upravljavci avtoceste tudi še niso odredili izločanja tovornih vozil, policija pa svetuje, naj se vozniki na pot odpravijo, le če je to res potrebno. Na ceste se naj podajo le z ustrezno zimsko opremo, temeljito očiščenimi vozili, hitrost vožnje pa naj prilagodijo cestnim razmeram. Upoštevajo naj tudi potrebno zavorno pot, je še opozorila Drenikova.