jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Kočevje/Kostel/Loški Potok/Osilnica/Črnomelj/Metlika/Semič

Poltretji milijon za sofinanciranje večjih investicij v Pokolpju in Zasavju

Piše: STA

Čas objave:
04.11.2018 10:04

Gospodarsko ministrstvo je v petkovem uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje večjih začetnih investicij na dveh problemskih območjih v državi, v Pokolpju in Zasavju, s katerim ponuja sofinanciranje v skupni višini približno 2,5 milijona evrov. Sredstva bo mogoče koristiti v letu 2019, ministrstvo pa vloge sprejema do 6. decembra.

Javni razpis je namenjen spodbujanju začetnih investicij ter ustvarjanju ali ohranjanju delovnih mest na upravičenem problemskem območju.

Problemski območji sta dve: Pokolpje, torej območje občin Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Črnomelj, Metlika in Semič, ter območje zasavskih občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje.


Za upravičence na območju Pokolpja je na voljo 1,25 milijona evrov, za upravičence na območju Hrastnika, Radeč in Trbovelj pa preostalih 1,25 milijona evrov.

Na razpis se lahko prijavijo podjetja in fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo, ne glede na njihovo pravno obliko in velikost, razen pravnih oseb v večinski javni lasti. V skladu z razpisom bodo morala tista, ki bodo uspešna, zaključiti projekt najkasneje 31. decembra 2019, do takrat morajo torej biti izvedena investicija in realizirane vse nove zaposlitve.

Višina sofinanciranja upravičenih stroškov začetnih investicij mora znašati najmanj pol milijona evrov. Najvišji znesek sofinanciranja je lahko največ 1,25 milijona evrov.