Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Pomagajmo medicinskim sestram – poziv prostovoljcem!

Piše: Radio Krka/Zbornica-Zveza

Čas objave:
24.03.2020 14:23

Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije kliče na pomoč prostovoljce.

Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije je na zaprosilo Ministrstva za zdravje pozvala k prostovoljski aktivnosti v času epidemije z virusom COVID-19 vse tiste, ki lahko pomagajo v domovih za starejše in drugih socialnih zavodih, ki se v teh izrednih razmerah soočajo z največjim pomanjkanjem izvajalcev zdravstvene nege in oskrbe. V domovih za starejše bodo prostovoljce s področja zdravstvene nege – upokojene izvajalce zdravstvene nege, študente in dijake zdravstvene nege – vključili v zagotavljanje temeljnih življenjskih aktivnosti in podporne dejavnosti.

Vsi, ki so pripravljeni pomagati, naj Zbornici – Zvezi na e-naslov podpora@zbornica-zveza.si sporočijo svoje ime in priimek, domač naslov ter GSM-številko in svoj e-naslov. Podatke bo Zbornica – Zveza posredovala Ministrstvu za zdravje, ki bo prostovoljce ustrezno razporedilo.

Vsem prostovoljcem, ki so se že javili, se iskreno zahvaljujejo za izkazano pripravljenost za pomoč. "Časi, ki so pred nami, bodo še težji, a verjamem, da bomo s skupnimi močmi zdržali tudi to preizkušnjo," je dejala predsednica Zbornice-Zveze Monika Ažman.

Psihosocialna pomoč za izvajalce zdravstvene in babiške nege
Člani zbornice se v kriznih razmerah, povezanih z epidemijo koronavirusa, soočajo z agresivno komunikacijo, s konflikti ali z nasilnim vedenjem, zato zbornica zagotavlja telefonsko psihosocialno pomoč, ki je na voljo na številki 069 906 617 vsak delavnik med 9.00 in 12.00 uro.