ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

2hajdi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi eksperiment spremenil...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Novice

Pomagajmo robotu najti pot do DSO Metlika

Piše: R.K.

Čas objave:
28.10.2020 06:00

Dom starejših občanov Metlika želi svojim stanovalcem ponuditi varno okolje brez virusov in bakterij, vendar pa jim primanjkuje čistilnega kadra. Rešitev vidijo v robotu.

Dezinfekcija prostorov je ključna, vendar pa trenutno v DSO Metlika nimajo dovolj čistilnega kadra, ki bi očistilo Mestni trg, grad in enoto za demenco. Poleg čiščenja je potrebno tudi razkuževanje. Njihovi prostori so majhni, povezujejo jih majhni in ozki hodniki.

Dvakrat so že imeli pomoč iz NLZOH-ja, ki so jim prazne prostore kompletno hladno zameglili, vendar pa bi se to moralo izvajati vsak dan, da bi lahko 100 % uničevali viruse in ostale bakterije.

Zato eno izmed rešitev vidijo nabavo robota za UV - dezinfekcijo, s katerim lahko pridejo v vsak prostor, v vsak kotiček in na ta način dezinficirajo vse prostore. Uporabljali bi ga za vse tri enote in na ta način omogočili normalno življenje v domu.

Z uporabo robota bi razbremenili zaposlene, zmanjšali stroške za dezinfekcijska sredstva, poleg tega pa zagotovili 100 % varnost glede okužb in bakterij.

Zato Dom starejših občanov Metlika s pomočjo Škofijske Karitas Metlika išče donatorje. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun številka SI56 0299 4001 1673 133, odprt pri NLB d.d., s sklicem 00 202021 in namenom nakazila "za robota a UV - razkuževanje".

DSO METLIKA IN ROBOT ZA UV DEZINFEKCIJO