kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Novice

Pomagajte za prizadete v nedavni ujmi

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2018 14:21

Močan veter, neurje, deroče vode in plazovi so pred nekaj dnevi v številnih krajih po Sloveniji povzročili veliko materialno škodo, kar je mnogim posameznikom in družinam povzročilo veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo zmogli razrešiti.

Prostovoljci in sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije v sodelovanju z občinskimi in regijskimi štabi Civilne zaščite v teh dneh pomagajo pri odpravljanju posledic na prizadetih področjih in skupaj s komisijami za ocenjevanje škode ugotavljajo, kdo vse zaradi posledic neurja potrebuje pomoč Rdečega križa Slovenije.

Narava je s svojim silovitim razdejanjem spet pokazala, kako pomembna vrednota je solidarnost, ki nas spodbuja k medsebojni pomoči prav v tednu, ko Rdeči križ Slovenije že tradicionalno ozavešča o njenem pomenu, to je v Tednu solidarnosti, ki se je začel včeraj, 1. novembra in bo trajal do 8. novembra. S posebnimi e-doplačilnimi znamkami in nalepkami na vozovnicah v javnem prometu prispevamo v Sklad solidarnosti, ki ob takšnih nesrečah omogoča kar najhitrejše lajšanje najtežjih stisk.Rdeči križ Slovenije je s 16 sušilci prostorov priskočil na pomoč prizadetim v Tržiču, kjer je območno združenje RKS Tržič pozvalo k prostovoljnim finančnim prispevkom, ki jih zbirajo na posebnem računu TRR SI56 0510 0801 0063 548 - UJMA 2018.

Mobilni operaterji Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2 omogočajo SMS donacije za pomoč prizadetim v letošnji jesenski ujmi. Na številko 1919 pošljite ključno besedo UJMA in prispevali boste 1€ ali UJMA5, da boste prispevali 5€.