ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Novo mesto

Pomoč dolenjskim otrokom ob začetku šolskega leta

Piše: OZRK Nm/ Radio Krka

Čas objave:
25.08.2021 19:38

Z mislimi na naslednje šolsko leto so v mesecu juliju in avgustu na Območnem združenju RKS Novo mesto že 20. leto razdeljevali pomoč pri nakupu šolskih potrebščin.

Vrednostne bone lahko učenci od 1. do 6. razreda po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 eur, vnovčijo v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. Finančno pomoč v obliki bonov za šolsko leto 2021/22 so razdelili 170 otrokom v vrednost 10.700 eur.

»Sredstva smo pokrili iz našega Sklada za pomoč ljudem v stiski, nekaj pa so prispevale tudi krajevne organizacije Rdečega križa od članarine,« so pojasnili v OZRK Novo mesto.


Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice prehrambnih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo s prilogami. »Pomagali smo 121 osnovnošolcem in 49 dijakom, 30 več kot lani, kar se odraža tudi v povečanju števila prošenj za druge vrste pomoči,« še pojasnjujejo v OZRK Novo mesto in dodajajo, da v skladišču humanitarne pomoči za otroke iz socialno šibkih družin zbirajo ohranjene šolske torbe, peresnice, nove šolske zvezke in druge šolske potrebščine. Razdelili jim bodo po šolah, da jih bodo imeli za potrebe otrok tudi med šolskim letom.


»V prihajajočih v šolskem letu želimo otrokom obilo učnih uspehov,« še sporočajo z OZRK Novo mesto.