Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Pomoč za Ukrajino se zbira tudi v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2022 13:55

Humanitarno pomoč za Ukrajino zbirajo tudi na Obrtni zbornici Novo mesto. Ppozivajo obrtnike in podjetnike, da pomagajo po svojih močeh oziroma pripravljenosti priskočiti na pomoč.

Zaposlene na Zbornici pomagajo pri zbiranju, nato pa bodo s pomočjo članov ali prostovoljcev vso pomoč prepeljali v Ljubljano, kjer so zbirališča pomoči, v kolikor bo možno, pa tudi s transportom na Ukrajinsko mejo.

Kako lahko pomagate?
Zbirajo suho hrano (energijske ploščice, suho sadje, oreščke, konzervirano hrano, testenine, instant žita, kavo, čaj, praškaste napitke, sladkarije), oblačila (dežni plašči, spodnje perilo za moške, ženske, otroke), brisače, prenosne blazine in penaste podloge, zložljive postelje, termo in toplotne odeje, spalne vreče, odeje, vzglavnike, posteljnino, baterije, sveče, svetilke, sredstva za nego in čiščenje (milo, gel za tuširanje, šampon), zobno pasto, plenice, higienske vložke, papirnate brisače, alkoholne antiseptike, univerzalne komplete za prvo pomoč.

Prosijo, da je pomoč sveža in higienska, ne taka, ki sicer spada med neuporabno blago ali odpadke. Namreč, ne bodo si mogli privoščiti sortiranja uporabnega od neuporabnega blaga.

Pakete v škatlah ali močnih vrečkah prinesite na OOZ Novo mesto, Foersterjeva ulica 10 – zbirni prostor pred vhodom v poslovni prostor OOZ Novo mesto. Vsak dan med 8. in 19. uro – do 16h so zaposlene na Zbornici prisotne, kasneje pa pomoč lahko pustite pred vhodom (bo označeno).

Vsi, ki si želijo z denarnimi sredstvi pomagati prebivalcem Ukrajine, lahko nakažejo sredstva na poseben račun:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana
Poslovni račun pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878 BIC banke: LJBASI2X
Namen: Ukrajina 2022
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1058

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim sms-sporočilom na 1919 z besedo BEGUNCEM, s čimer prispevajo en evro, ali BEGUNCEM5, s čimer prispevajo pet evrov.