Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

Poplave zaradi močnih padavin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2012 08:53

Včerjašnje močno deževje je povzročilo precej težav v Posavju. Aktivirani so bili gasilci.

Ob 00.38 se je v kraju Dovško, občina Krško, sprožil manjši zemeljski plaz. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so mesto plazu zaščitili s zaščitno folijo in preusmerili meteorne vode v odtočni jašek.

Ob 01.41 so gasilci PGE Krško, v kraju Stolovnik, prečrpali meteorno vodo iz jaška in zamašili dovodno cev v jašek. Ob 02.05 smo bili obveščeni o močnem porastu Dovškega potoka na Dovškem, občina Krško.

Gasilci PGE Krško so opravili ogled terena. Gasilci PGD Senovo pa so pregledali in očistili zamašene jaške. Ob 02.59 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško pričeli s prečrpavanjem meteorne vode iz kletnih prostorov na Cesti krških žrtev v Krškem, pri čemer jim pomagajo gasilci PGD Krško.

Ob 01.42 so dežurni CGP Brežice zaradi vdora meteornih vod, zaprli cesto na relaciji Zgornja Pohanca - Pečice, v občini Brežice.

Ob 01.53 močan porast vodotoka Sevnična v Sevnici. Gasilci PGD Sevnica so opravili pregled terena. Ob 03.38 meteorne vode ogrožajo stanovanjsko hišo v Dolnjem Brezovem, občina Sevnica. Gasilci PGD Blanca intervenirajo. Ob 04.20 se je na regionalni cesti Boštanj - Tržišče podrlo drevo na cesto. Odstranili so ga dežurni CGP Sevnica.


Visok sneg

Ob 04.53 je prišlo do izpada električne energije na področju Sevnice. Ob 04.47 so dežurni pri Kostak Krško odstranili več podrtih dreves s cestišča na relaciji Ravne - Šapole. Dežurni pri CGP Krško pa so odstranjevali podrta drevesa na cesti Krško - Brestanica, v občini Krško.

Nesreče v cestnem prometu

Ob 23.20 je voznik osebnega vozila zapeljal v poplavljen podvoz na Blanci, občina Sevnica. Aktivirani so bili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so vozilo izvlekli iz podvoza in zavarovali kraj nesreče.