zgank Dobra karma

Športnik iz Žalca sprejel ponudbo Turkov, se ...

Simon Blažević Svet24.si

Zvezdnik 50 odtenkov sive v vročem videospotu ...

PER-zemljaric pocivalsek Reporter.si

Upravno sodišče dalo zaušnico Zdravku ...

ženska Svet24.si

Slovenec na dopustu: Kam je zdaj sploh varno ...

dijana djudjic đuđić Necenzurirano

Dijana Đuđić posojala tudi obsojenemu tihotapcu...

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

marko-potrč, lili-žagar Njena.si

Marko Potrč o luksuzu, ki se ga ne sramujejo

Novice Otočec

Popolna zapora mostu čez Krko

Piše: Radio Krka, M.K./Dolenjski list, M.Ž.

Čas objave:
18.01.2020 19:15

Po zadnjih informacijah, bo od 22.1.2020, do 13.2.2020, POPOLNA zapora mostu čez reko Krko, in sicer pod cerkvijo, med Dolenjo vasjo in vasjo Otočec. Novomeška občina naj bi ga v tem času sanirala. Leseni most čez reko Krko v vasi Otočec (Šentpeter) je že na prvi pogled v katastrofalnem stanju. Deske razpadajo, na vozišču so velike luknje, ograja je razmajana, krajani pa opozarjajo, da je močno načeta tudi lesena konstrukcija mostu.

»Ob vožnji čez most zaradi slabega stanja deske zelo ropotajo, hrup pa moti naše krajane. Ravno tako se je več krajanov pritožilo, da so predrli pnevmatike svojih vozil, ker so, kot pravijo, 'pobrali vijake', s katerimi so pritrjene deske. Po mostu hodijo tudi naši otroci – šolarji v šolo in otroci iz Petrovega vrtca na sprehod, pa tudi ostali pešci in turisti, po njem se vozijo kolesarji. Še posebej težko je pozimi, ko se po mostu ne pluži, pa tudi na roke nihče ne odmeče snega, zato je vozišče pogosto ledeno,« je nedavno povedala Vesna Barborič iz bližnjega Žihovega sela, ki je bila v prejšnjem mandatu tudi predsednica krajevne skupnosti Otočec in zdajšnja svetnica novomeške občine. 

Leseni most, ki sodi v zaščiteno stavbno dediščino, je prometno zelo obremenjen. Eden od krajanov, ki živi v njegovi neposredni bližini, je povedal, da so v jutranji prometni konici v dobrih dveh urah našteli več kot 200 avtomobilov. Samo v nedeljo popoldan je most prečkalo vsaj 15 avtomobilov. Sicer čez most vozijo tudi tovornjaki, traktorji in menda celo avtobusi. Dotrajani most namreč predstavlja glavno prometno povezavo do nekdanje hitre ceste H1 in zdajšnje avtoceste za prebivalce tudi z Rateža, Brusnic in Gabrja. ter ostalih bližnjih podgorjanskih vasic.