računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Otočec

Popolna zapora mostu čez Krko

Piše: Radio Krka, M.K./Dolenjski list, M.Ž.

Čas objave:
18.01.2020 19:15

Po zadnjih informacijah, bo od 22.1.2020, do 13.2.2020, POPOLNA zapora mostu čez reko Krko, in sicer pod cerkvijo, med Dolenjo vasjo in vasjo Otočec. Novomeška občina naj bi ga v tem času sanirala. Leseni most čez reko Krko v vasi Otočec (Šentpeter) je že na prvi pogled v katastrofalnem stanju. Deske razpadajo, na vozišču so velike luknje, ograja je razmajana, krajani pa opozarjajo, da je močno načeta tudi lesena konstrukcija mostu.

»Ob vožnji čez most zaradi slabega stanja deske zelo ropotajo, hrup pa moti naše krajane. Ravno tako se je več krajanov pritožilo, da so predrli pnevmatike svojih vozil, ker so, kot pravijo, 'pobrali vijake', s katerimi so pritrjene deske. Po mostu hodijo tudi naši otroci – šolarji v šolo in otroci iz Petrovega vrtca na sprehod, pa tudi ostali pešci in turisti, po njem se vozijo kolesarji. Še posebej težko je pozimi, ko se po mostu ne pluži, pa tudi na roke nihče ne odmeče snega, zato je vozišče pogosto ledeno,« je nedavno povedala Vesna Barborič iz bližnjega Žihovega sela, ki je bila v prejšnjem mandatu tudi predsednica krajevne skupnosti Otočec in zdajšnja svetnica novomeške občine. 

Leseni most, ki sodi v zaščiteno stavbno dediščino, je prometno zelo obremenjen. Eden od krajanov, ki živi v njegovi neposredni bližini, je povedal, da so v jutranji prometni konici v dobrih dveh urah našteli več kot 200 avtomobilov. Samo v nedeljo popoldan je most prečkalo vsaj 15 avtomobilov. Sicer čez most vozijo tudi tovornjaki, traktorji in menda celo avtobusi. Dotrajani most namreč predstavlja glavno prometno povezavo do nekdanje hitre ceste H1 in zdajšnje avtoceste za prebivalce tudi z Rateža, Brusnic in Gabrja. ter ostalih bližnjih podgorjanskih vasic.