atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto/Portorož

FOTO: ''Portorož je bil s5 naš''

Piše: KTPSDBK

Čas objave:
22.05.2018 18:05

Za članicami Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine so nepozabni dnevi ADMA 2018. Kongres pisarniške odličnosti, ki je potekal od 17. do 19. maja 2018, jim bo ostal v posebnem spominu, saj je 22. naziv »Poslovna asistentka/Tajnica leta 2018« prejela članica njihovega kluba Maja Fink. Za ta dosežek ji iskreno čestitajo, saj so nanjo zelo ponosne.

Točno deset let je odkar so se prav tako iskreno veselile enakega uspeha njihove takratne članice Kluba Betke Štefanič Strojin.
Letošnji razpis je bil zasnovan malo drugače kot ostala leta. Prijava na razpis je vsebovala: življenjepis, navedbo in opis projektov s področja pisarniškega poslovanja in poslovne administracije, ki jih je kandidatka vodila oz. pri njih sodelovala, s poudarkom na zadnjih 12 mesecih. Napisati, oziroma predstaviti so morale pomen trenutnega delovnega mesta ter njihov pogled na vlogo področja poslovne administracije in pisarniškega poslovanja v prihodnosti.


Vse prispele prijave je potem skrbno pregledala štiričlanska komisija v sestavi: Suzi Asfour, predsednica in Nataša Poljanec podpredsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, Peter Ribarič, izvršni direktor podjetja Planet GV ter Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije in portala ADMA. Najboljših 5 finalistk se je potem 21. aprila predstavilo še v drugem krogu izbora in tako smo dobili Top tri finalistke.


Za prestižni naziv so se potegovale Petra Arnež iz podjetja Comtrade, d. o. o., Ljubljana, njihova članica Maja Fink iz podjetja CGP, d. d., Novo mesto in Cvetka Peterlin, članica trebanjskega kluba, zaposlena na Šolskem centru v Novem mestu.


Kdo je Maja? Maja je poročena mati dveh prikupnih hčerkic, zaposlena v vodstvu CGP, d. d., Novo mesto in tudi članica Upravnega odbora Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine. V Klubu je četrto leto in od vsega začetka aktivno vključena v dogodke. Vztrajnost in želja po novih izzivih jo vodita tako v poslovnem kot z zasebnem življenju. Poklicna pot jo je v administracijo vodila že od samega začetka. Pravi, da mora med managerjem in poslovnim asistentom prevladovati obojestransko spoštovanje, zaupanje in strokovnost. Kot tajnica uprave in vodja poslovnega tajništva v podjetju, ki nudi delo več kot 600 zaposlenim, skrbi za koordinacijo in organizacijo dela uprave ter ostalih zaposlenih v poslovnem tajništvu. Eden večjih projektov, ki jih je izpeljala v podjetju je dvojezični predstavitveni katalog družbe. V letošnjem letu je pričela s projektom digitalizacije vložišča. Sodeluje v skupini za posodobitev poslovnih procesov in v skupini za implementacijo novega sistema Navision. Za svoj 30-rojstni dan si je zadala cilj, da preteče 42 kilometrski ljubljanski maraton.


Ob prejemu naziva je Maja Fink povedala: »Veselim se vseh aktivnosti, ki jih naziv prinaša in aktivnosti, ki sem si jih zadala sama. To je predvsem premagati miselnost in staromodnost ljudi pri priznavanju poklica. Želim nuditi pomoč kolegicam in jim svetovati v različnih težkih situacijah. Srednješolce želim spodbuditi, da se odločijo za študij poslovnih sekretarjev in podobnih smeri, študente teh smeri pa, da je njihova odločitev prava in jim predstaviti, kaj so poleg strokovnih znanj bistvene lastnosti poslovnega asistenta


Plaketo je Maji predala lanska zmagovalka, ravno tako Dolenjka Aleksandra Maslarić.
Razglasitev je bila na večerni slovesnosti na katero so povabili tudi direktorje omenjenih firm in seveda sodelavce vseh treh finalistk. Planet GV in Zveza tajnic Slovenije sta letos prvič podelila tudi posebno priznanje podjetjem, ker zaposlujejo top finalistke.

Sam večer je potekal v svečanem in izredno veselem razpoloženju čemur je botrovala tudi glasbena gostja Eva Černe.
Večer so članice zaključile v družbi z  nagrajenko in njenimi sodelavci ob slastni torti njihove predsednice Nataše.


Naslednji dan, v zgornjih jutranjih urah 18. maja, se je Maja Fink udeležila tudi dobrodelnega teka. Zbrani prispevki od prijav na tek ali pohod v znesku 500 EUR so bili tokrat namenjeni Zavodu 13. Maja je s štartno številko 42 na cilj pritekla PRVA. Številka 42 pa je tudi številka km, ki jih ima v načrtu preteči na Ljubljanskem maratonu.
Draga naša zmagovalka Maja. Le tako naprej, kajti le z zastavljenim ciljem se pride do zmage in ti to že veš.
Čestitamo!, so še zapisale članice KTPSDBK.