zvone seruga01 Dobra karma

Se bo Zvone Šeruga preslili v tujino? Glede na ...

divača, železniška nesreča Svet24.si

Bil je lep in sončen dan, ko se je tovorni vlak ...

107792123_3656069631074104_5736355171430364755_n Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

ženska Svet24.si

Slovenec na dopustu: Kam je zdaj sploh varno ...

Screenshot 2020-05-12 at 18.46.18 Necenzurirano

Vlada uvaja 50 evrov naročnine na Nova24TV

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

franko bajc Njena.si

Franko Bajc ujet z nevesto

Novice Krško

Posavci vodilni pri mednarodnem projektu izboljšave industrijskih inovacijskih ukrepov

Piše: STA

Čas objave:
10.07.2019 05:02

Nadzorniki evropskega programa Interreg so ob podpori vladne službe za razvoj in kohezijsko politiko Regionalni razvojni agenciji Posavje iz Krškega kot vodilnemu partnerju nedavno potrdili triletni mednarodni projekt izboljšave inovacijskih ukrepov Inno Industry. Zanj so odobrili nekaj manj kot poldrugi milijon evrov denarne podpore.

Po podatkih krške razvojne agencije želijo s projektom, pri katerem sodeluje deset evropskih držav, do leta 2022 izboljšati izvajanje regionalnih in nacionalnih inovacijskih ukrepov v okviru četrte industrijske revolucije in okrepiti "stopnjo grozdov", ki razvijajo dejavnosti za preoblikovanja zdajšnje industrije v t. i. pametno industrijo.

Projekt Inno Industry bo sicer vzpostavil strateške delovne skupine, katerih naloga bo izmenjava najboljših primerov, povezanih z grozdi. Ključni izid bo prinesla regionalna t. i. SWOT analiza, s katero bodo v desetih evropskih regijah ocenili, kaj v podjetjih prispeva k doseženi uspešnosti.

Poiskali bodo tudi vsaj 30 najboljših primerov povezave grozdov in industrije ter pripravili deset akcijskih načrtov izboljšave.

Projekt je usmerjen tudi v medsebojno učenje. Med drugim želijo spoznati prednosti in slabosti v regijah sodelujočih partnerjev, določiti in izmenjati najboljše primere preoblikovanja v t. i. pametno industrijo in usposobiti deležnike za nove tehnološke napredke.

Posavska razvojna agencija je sicer kot vodilni partner zadolžena za projektno koordinacijo in izvedbo delovnega načrta, za koordinacijo dogodkov in dejavnosti posameznih partnerjev ter za spremljanje izvedbe projekta. Bdela bo tudi nad porabo projektnega denarja in zagotavljala osrednjo podlago ter podporo za vse oblike dela.

Na primer za pravilno izvajanje pravnih, pogodbenih in denarnih obveznosti ter za zagotavljanje ustrezne kakovosti projektnih rezultatov, so pojasnili.

Regionalna razvojna agencija Posavje se je pri projektu Inno Industry povezala s partnerji iz Avstrije, Latvije in Španije, s Portugalske, iz Švedske in Slovaške, z Madžarske, iz Romunije ter Velike Britanije, so še sporočili iz Krškega.