krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka bo že drugič postala mamica

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Novice Radeče

Posavski rečni turizem za trajnosten turizem ob reki Savi

Piše: STA

Čas objave:
28.11.2021 09:18

Občina Radeče s partnerji sodeluje v projektu Posavski rečni turizem, katerega cilj je ohranjanje naravnih danosti in zaščite območja ob reki Savi ter njenega razvoja v smeri trajnostnega turizma. Vrednost projekta, ki bo potekal do junija prihodnje leto, znaša 195.000 evrov, sofinanciran je v višini 130.000 evrov.

V Radečah in ob Savi proti Brežicam za preboj rečno-ribolovnega turizma po oceni radeške občine manjkajo določene stvari, kot so denimo ustrezna infrastruktura, zanimivi turistični produkti, strateško sodelovanje in povezovanje. Projekt vseh pomanjkljivosti ne bo mogel rešiti, lahko pa dosežejo preboj z vzpostavitvijo ribiške vasice, nadgradnjo radeškega rečno-ribolovnega območja in regijskim povezovanjem, so navedli.

Projekt odgovarja na izziv ohranjanja in ustvarjanja delovnih mest. Glavne aktivnosti projekta pa predstavljajo kombinacijo lokalno-infrastrukturnih in regijsko-spodbujevalnih. "Načrten razvoj v smeri trajnostnega turizma je za okolje ključnega pomena, saj pri dosedanji praksi iskanja nekoordiniranih individualnih rešitev kratko običajno potegne prav okolje," so ocenili na radeški občini.