mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

Posavski župani za celovito urejeno kolesarsko povezavo ob reki Savi

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2021 16:20

Župani posavskih občin so se v Sevnici sestali s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Regionalne razvojne agencije Posavje na temo projekta Sava-Krka bike in nadaljnjega razvoja kolesarske mreže v Posavju.

Državno kolesarsko omrežje je načrtovano kot celovito povezana kolesarska mreža. Osrednjo kolesarsko povezavo predstavlja kolesarska pot od Radeč oziroma Zidanega Mosta do mejnega prehoda Rigonce, ki pa na določenih odsekih še ni sklenjena. Ta povezava v veliki meri teče ob reki Savi, zaradi česar je za kolesarje še posebej vabljiva. Zato je bilo na sestanku dogovorjeno, da se pripravi nabor odsekov, ki jih je potrebno dograditi oziroma zanje pripraviti projektno dokumentacijo, doreči pa je potrebno tudi širše okvirje za umestitve oziroma namensko rabo že zgrajenih povezav.

Ker se posavske občine in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pri načrtovanju kolesarskih poti soočajo z oviro večnamenske rabe obrečnega prostora in problematiko uporabe že urejenih večnamenskih poti za kolesarske steze, je bila na sestanku sprejeta odločitev, da v Posavje na delovno srečanje oziroma okroglo mizo povabijo ministra za infrastrukturo ter ministra za okolje in prostor s pristojnimi službami, pa tudi vse druge deležnike rabe obsavskega prostora, da skupaj presežejo nesoglasja pri uporabi večnamenskih poti tudi kot kolesarskih stez. V luči trajnostnega in zelenega je namreč smiselno, da se kolesarji urejeno gibljejo po že urejenih poteh, kar sedaj ni omogočeno.

Sevniški župan Srečko Ocvirk

O celovito urejeni kolesarski poti ob Savi