oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

4 - Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan imela vsega dovolj in končno povedala...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič in Lora Klinc sta bila najprej le ...

Novice Sevnica

Posavski župani za celovito urejeno kolesarsko povezavo ob reki Savi

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2021 16:20

Župani posavskih občin so se v Sevnici sestali s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Regionalne razvojne agencije Posavje na temo projekta Sava-Krka bike in nadaljnjega razvoja kolesarske mreže v Posavju.

Državno kolesarsko omrežje je načrtovano kot celovito povezana kolesarska mreža. Osrednjo kolesarsko povezavo predstavlja kolesarska pot od Radeč oziroma Zidanega Mosta do mejnega prehoda Rigonce, ki pa na določenih odsekih še ni sklenjena. Ta povezava v veliki meri teče ob reki Savi, zaradi česar je za kolesarje še posebej vabljiva. Zato je bilo na sestanku dogovorjeno, da se pripravi nabor odsekov, ki jih je potrebno dograditi oziroma zanje pripraviti projektno dokumentacijo, doreči pa je potrebno tudi širše okvirje za umestitve oziroma namensko rabo že zgrajenih povezav.

Ker se posavske občine in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pri načrtovanju kolesarskih poti soočajo z oviro večnamenske rabe obrečnega prostora in problematiko uporabe že urejenih večnamenskih poti za kolesarske steze, je bila na sestanku sprejeta odločitev, da v Posavje na delovno srečanje oziroma okroglo mizo povabijo ministra za infrastrukturo ter ministra za okolje in prostor s pristojnimi službami, pa tudi vse druge deležnike rabe obsavskega prostora, da skupaj presežejo nesoglasja pri uporabi večnamenskih poti tudi kot kolesarskih stez. V luči trajnostnega in zelenega je namreč smiselno, da se kolesarji urejeno gibljejo po že urejenih poteh, kar sedaj ni omogočeno.

Sevniški župan Srečko Ocvirk

O celovito urejeni kolesarski poti ob Savi