Saša Einsiedler-18 Dobra karma

Minus na računu je za znano Slovenko postal ...

Ilda Šaulić Svet24.si

Srbska zvezdnica potrdila: noseča in okužena s ...

veselin djurovic pl Reporter.si

Obtožnica zaradi izsiljevanja podjetnika: če bi ...

otrok_vrtec Svet24.si

S koronavirusom okužena študentka, ki dela v ...

ales hojs Necenzurirano

Kava Aleša Hojsa, ki zanima NPU

Vojo Djuran Odkrito.si

Slovo optimista s prekrasnim glasom

2__BVP0244o Njena.si

Marko Potrč trdi: jutri se zapirajo meje s ...

Novice Novo mesto

Novomeška občina prejela pošiljko kitajske zaščitne opreme

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.04.2020 08:47

Mestna občina Novo mesto je včeraj prejela pošiljko zaščitne opreme, ki jo je doniralo kitajsko partnersko mesto Yixing. Glavnino zaščitne opreme, ki obsega 8800 zaščitnih mask in 300 kompletov zaščitnih oblek, so danes prevzeli predstavniki zdravstvenega doma, bolnišnice in doma starejših občanov.

Župan Gregor Macedoni se je ob tem zahvalil kitajskim partnerjem za donacijo, predstavnikom treh novomeških ustanov pa za strokovno in požrtvovalno delo v času epidemije. Opremo je v imenu Zdravstvenega doma Novo mesto prevzel pomočnik direktorice Peter Černe, v imenu Splošne bolnišnice Novo mesto direktorica dr. Milena Kramar Zupan, v imenu Doma starejših občanov Novo mesto pa pomočnica direktorice Sonja Jurečič.

Vsaka izmed omenjenih ustanov je prejela 2800 zaščitnih mask in 100 zaščitnih oblek, ostalo pa je v rezervi Štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki je poskrbel za prevzem in distribucijo pošiljke. Gre sicer za paket opreme, ki jo je slovenskim partnerskim mestom s skupnim letalom poslalo več kitajskih mest. Med prejemniki so še Ljubljana, Maribor in Ajdovščina.