ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Novice Novo mesto

Novomeška občina prejela pošiljko kitajske zaščitne opreme

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.04.2020 08:47

Mestna občina Novo mesto je včeraj prejela pošiljko zaščitne opreme, ki jo je doniralo kitajsko partnersko mesto Yixing. Glavnino zaščitne opreme, ki obsega 8800 zaščitnih mask in 300 kompletov zaščitnih oblek, so danes prevzeli predstavniki zdravstvenega doma, bolnišnice in doma starejših občanov.

Župan Gregor Macedoni se je ob tem zahvalil kitajskim partnerjem za donacijo, predstavnikom treh novomeških ustanov pa za strokovno in požrtvovalno delo v času epidemije. Opremo je v imenu Zdravstvenega doma Novo mesto prevzel pomočnik direktorice Peter Černe, v imenu Splošne bolnišnice Novo mesto direktorica dr. Milena Kramar Zupan, v imenu Doma starejših občanov Novo mesto pa pomočnica direktorice Sonja Jurečič.

Vsaka izmed omenjenih ustanov je prejela 2800 zaščitnih mask in 100 zaščitnih oblek, ostalo pa je v rezervi Štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki je poskrbel za prevzem in distribucijo pošiljke. Gre sicer za paket opreme, ki jo je slovenskim partnerskim mestom s skupnim letalom poslalo več kitajskih mest. Med prejemniki so še Ljubljana, Maribor in Ajdovščina.