profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Maribor

Pošta Slovenije v času epidemije prilagaja delovne čase poslovalnic

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2020 18:34

Pošta Slovenije je zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih sprejela dodatne ukrepe in med drugim prilagodila delovne čase svojih poslovalnic. Ob tem uporabnike storitev pozivajo, da gredo na pošto samo v primeru, če je to zares nujno, ter se vzdržijo spletnega nakupovanja nenujnih stvari.

Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, bo večina poslovalnic od četrtka odprta med 9. in 15. uro, nekatere pa le med 9. in 11. uro. Ob sobotah pošte do nadaljnjega ne bodo poslovale, enako velja tudi za obe dežurni pošti.

Na poštnih okencih bodo začasno prenehali izvajati določene nenujne storitve, še naprej pa bodo opravljali sprejem in izročanje poštnih pošiljk, bančne storitve in plačilni promet.

Ob tem Pošta prebivalce, stranke in poslovne partnerje znova poziva, da spoštujejo odrejena navodila in protokole za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih.

Prav tako uporabnike naprošajo, da dosledno upoštevajo predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu. V njihovih prostorih je lahko sočasno nahaja le toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc, stranke pa morajo upoštevati tudi priporočeno medsebojno razdaljo.

Kadar so vsa delujoča okenca zasedena, stranke prosijo, da počakajo v vrsti pred vhodom in pri tem upoštevajo varnostno razdaljo. Slednjo morajo upoštevati tudi pri dostavljavcih na terenu, saj se ti še vedno srečujejo s primeri, ko jih stranke neupravičeno zadržujejo v lastni bližini glede vprašanj o neposredni izročitvi njihovih pošiljk.

Kot še poudarjajo na Pošti Slovenije, je ohranjanje zdravja zaposlenih, strank in vseh ljudi ter obvladovanje tveganj ob pojavu koronavirusa prvenstvenega pomena, zato še naprej pozorno spremljajo razvoj širjenja virusa ter so ves čas v stiku z NIJZ in drugimi pristojnimi inštitucijami.