hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Velenjska letalnica: ravno prav visoka, da imašcmok v grlu, a polet je enkratna izkušnja Odkrito.si

LETIJO, LETIJO ... POČITNICE!

filip flisar monika vuk Ekipa24.si

Ločila se je od Flisarja - zdaj je slovenska ...

Novice Dolenjske Toplice

Potniški reaktivec "pristaja" v Dolenjske Toplice - "Born to move"

Piše: FerroČrtalič, S.P.

Čas objave:
01.08.2019 07:21

Noč med 5. in 6. avgustom se bo z gotovostjo zapisala v zgodovino naše mlade države. V družinskem podjetju FerroČrtalič d.o.o., kjer že več kot 55 let razvijajo in proizvajajo stroje za površinsko obdelavo, bodo namreč v začetku tega meseca poskrbeli za nepozabno popestritev dogajanja na slovenskih cestah.

Omenjeno avgustovsko noč se bo namreč zgodil najbrž najbolj nenavaden izredni prevoz v zgodovini samostojne Slovenije: z Brniškega letališča bodo namreč s kar tremi posebnimi vozili v njihovo podjetje pripeljali potniško letalo. Ker snujejo in razvijajo najnaprednejše rešitve za obdelavo površin v letalski industriji, s katerimi zagotavljajo večjo varnost potnikov v zračnem prometu, so o podvigu razmišljali že dalj časa, pred kratkim pa se jim je ponudila enkratna priložnost za pridobitev čisto pravega potniškega reaktivca. 

Gre za letalo Bombardier CRJ 200ER, ki je zadnjih 17 let prevažalo potnike po ZDA, Mehiki in Sudanu, preden je pristalo v hrambo na Brniškem letališču, od koder bo še zadnjič, tokrat po kopnem, odpotovalo do svojega novega doma v Dolenjskih Toplicah.  Letalo bo pri FerroČrtalič ključnega pomena za nadaljnji razvoj podjetja in bo služilo raziskavam in razvoju novih inovacij na področju rešitev in tehnologij v letalski industriji. 

Po prihodu in postavitvi bo sledila faza urejanja, ki po kompleksnosti ne bo nič manj zahtevna od samega prevoza, predvidevajo pa tudi, da bo prisotnost letala služila kot dodatna zanimivost bogate turistične ponudbe Dolenjskih Toplic.