Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Dolenjske Toplice

Potniški reaktivec "pristaja" v Dolenjske Toplice - "Born to move"

Piše: FerroČrtalič, S.P.

Čas objave:
01.08.2019 07:21

Noč med 5. in 6. avgustom se bo z gotovostjo zapisala v zgodovino naše mlade države. V družinskem podjetju FerroČrtalič d.o.o., kjer že več kot 55 let razvijajo in proizvajajo stroje za površinsko obdelavo, bodo namreč v začetku tega meseca poskrbeli za nepozabno popestritev dogajanja na slovenskih cestah.

Omenjeno avgustovsko noč se bo namreč zgodil najbrž najbolj nenavaden izredni prevoz v zgodovini samostojne Slovenije: z Brniškega letališča bodo namreč s kar tremi posebnimi vozili v njihovo podjetje pripeljali potniško letalo. Ker snujejo in razvijajo najnaprednejše rešitve za obdelavo površin v letalski industriji, s katerimi zagotavljajo večjo varnost potnikov v zračnem prometu, so o podvigu razmišljali že dalj časa, pred kratkim pa se jim je ponudila enkratna priložnost za pridobitev čisto pravega potniškega reaktivca. 

Gre za letalo Bombardier CRJ 200ER, ki je zadnjih 17 let prevažalo potnike po ZDA, Mehiki in Sudanu, preden je pristalo v hrambo na Brniškem letališču, od koder bo še zadnjič, tokrat po kopnem, odpotovalo do svojega novega doma v Dolenjskih Toplicah.  Letalo bo pri FerroČrtalič ključnega pomena za nadaljnji razvoj podjetja in bo služilo raziskavam in razvoju novih inovacij na področju rešitev in tehnologij v letalski industriji. 

Po prihodu in postavitvi bo sledila faza urejanja, ki po kompleksnosti ne bo nič manj zahtevna od samega prevoza, predvidevajo pa tudi, da bo prisotnost letala služila kot dodatna zanimivost bogate turistične ponudbe Dolenjskih Toplic.