Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Potrdili mandat novemu članu Občinskega sveta

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2023 11:34

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Mestne občine Krško so na včerajšnji 2. redni seji med drugim potrdili mandat novemu članu Občinskega sveta, sprejeli sklep o Letnem programu izobraževanja odraslih v občini, sprejeli sklep o višini nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnega sistema Kalce-Naklo za leto 2023, imenovali direktorico javnega zavoda Center za podjetništvo in turizem Krško za naslednja štiri leta ter imenovali predstavnike Mestne občine Krško še v nekaterih drugih zavodih in komisijah.

Potrdili mandat novemu članu Občinskega sveta

Na seji so občinski svetniki potrdili mandat novemu članu Občinskega sveta, ki je nadomestil Dušana Šiška, in sicer je to Jože Kodela iz Krškega, ki je bil izvoljenem na listi Lista Dušana Šiška - Energično za Krško in sicer v 3. volilni enoti.

Letni programu izobraževanja odraslih v mestni občini Krško za leto 2023

Občinski svet je sprejel Letni program izobraževanja odraslih v mestni občini Krško za leto 2023 in višini financiranja posameznih programov in sicer v višini 92.717 evrov. Ljudska univerza bo v okviru teh sredstev, poleg kritja materialnih stroškov, zagotavljala izvajanje programov Univerze za tretje življenjsko obdobje, Tedna izobraževanja za trajnostni razvoj, Splošnih izobraževalnih programov za odrasle, Študijskih krožkov, Šole za starše in Tedna vseživljenjskega učenja in prireditev ob Tednu vseživljenjskega učenja. Sredstva bodo namenjena tudi financiranju projekta Večgeneracijski center Posavje in izobraževalnim programom za Rome.

Sprejeli so sklep o višini nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnega sistema Kalce-Naklo za leto 2023

Sprejeli so sklep o višini nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnega sistema Kalce-Naklo za leto 2023. Gre za zemljišča na namakalnem območju Kalce-Naklo, ki so v lasti, v solasti ali v zakupu in za katera se odmeri višina nadomestila na ha kmetijskega zemljišča tako, da se skupni stroški vzdrževanja delijo s skupno površino namakanja na namakalnem območju. Vrednost višine nadomestila na ha kmetijskih zemljišč znaša 86,7 evrov.

Za direktorico javnega zavoda Center za podjetništvo ponovno imenovana Kristina Ogorevc Račič

Ponovno so za direktorico javnega zavoda Center za podjetništvo imenovali Kristino Ogorevc Račič in sicer ji nov mandat za 4 leta začne teči 1. 3. 2023.