bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice

Potrdili odlok o novi stanovanjski soseski na Majerju

Piše: R.K.

Čas objave:
14.10.2022 08:46

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so se včeraj sestali v sejni sobi Občine Črnomelj. Obravnavali so 11 točk dnevnega reda. Člani sveta so na seji s sklepom med javno infrastrukturo na področju kulture uvrstili še stavbo Kulturnega doma Dragatuš in potrdili odlok o novi stanovanjski soseski na Majerju.

Občina Črnomelj je s strani zasebnih lastnikov, ki so predvsem mlade družine, prejela pobudo za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Majer stanovanjska soseska in Majer – nova pozidava, ki je velikosti 58.361 m². Območje se nahaja na jugovzhodnem delu naselja Črnomelj. Namen načrta je bil za območje enot urejanja prostora določiti podrobne prostorske pogoje za potrebe gradnje stanovanjske soseske, ki predstavlja pomembno območje za razvoj bivanja.

Predstavniki občinskega sveta so sprejeli tudi sklep o določitvi javne infrastrukture na področju kulture, s katerim se za javno infrastrukturo na področju kulture na novo določa še stavbo Kulturnega doma Dragatuš. Sprejem predlaganega sklepa neposrednih finančnih posledic ne predvideva, se pa s sklepom zagotavlja pravno podlago, da lahko Ministrstvo za kulturo do 100% financira obnovo objektov, ki so zajeti v sklepu. Namen razglasitve neke nepremičnine za javno infrastrukturo na področju kulture je predvsem zavarovati in ohraniti namembnost kulturnih prostorov ter funkcionalno omejiti uporabo, upravljanje in razpolaganje na področju kulturnih dejavnosti.

Člani sveta so se na seji seznanili tudi s poročilom o varnostnim razmerah na območju občine, izdali soglasje k Statutu javnega lekarniškega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto, izvolili tri predstavnike Občine Črnomelj (elektorje) v volilnem telesu 15. volilne enote in določili kandidata za predstavnika lokalnih interesov v Državni svet RS.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 31. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj na tej povezavi.