kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Potrjen primer koronavirusa v Metliki, ZD Metlika zaprt

Piše: ZD Metlika/STA/Dolenjski list, R.N./Svet24.si

Čas objave:
06.03.2020 17:03

ZD Metlika je iz preventivnih razlogov do nadaljnjega zaprt. Za nujne primere pokličite številko 112.

Direktorica Zdravstvenega doma Metlika Duška Vukšinič je potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Okuženi je zdravnik v zdravstvenem domu, je potrdil minister Aleš Šabeder. Trenutno poteka iskanje kontaktov, ki jih je po zadnjih informacijah ministra za zdravje Šabedra bilo nekaj čez 40, med drugim je bil v stiku z večino osebja v zdravstvenem domu. Njih in bolnike bodo testirali in v primeru pozitivnega rezultata tudi izolirali. Portal 24ur medtem poroča, da je bil zdravnik v stiku z vsaj 40 bolniki in s 54 zaposlenimi v zdravstvenem domu.

Okuženi zdravniki so po oceni Šabedra "najslabši možni scenarij", ki bi se lahko zgodil. Izpostavil je, da so se zdravstveni delavci okužili v tujini in ne med delom. Ob tem je pozval vse zdravniške organizacije in zdravnike, da najprej poskrbijo za svojo varnost in preventivo, šele nato za zdravje pacientov. "Primeri, ki so se nam zgodili, se ne smejo ponoviti," je opozoril.

Opozarjajo, naj se ljudje držijo navodil zdravstvene stroke, poskrbijo naj za priporočene ukrepe in spremljajo tako medije, kot spletne strani zdravstvenih institucij, kjer sproti objavljajo potrebne informacije. 

Več informacij najdete tukaj in na NIJZ.

Kot neuradno poroča Dolenjski list, je bil zdravnik pred tem v Italiji, v četrtek pa je pri sebi opazil bolezenske znake in nemudoma prekinil z delom. Okuženega, ki se sicer počuti dobro, naj bi odpeljali v novomeško bolnišnico.