900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Povezovalni hodnik pri OŠ Milke Šobar-Nataše uradno odprt

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
28.11.2018 15:13

Osnovna Šola Milke Šobar-Nataše je bogatejša za novo investicijo – povezovalni hodnik, ki sta ga simbolično predala namenu županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in ravnatelj osnovne šole Matjaž Barič, skupaj z učencema osnovne šole.

Za lep, zanimiv, pester in prijeten kulturni program so poskrbeli učenci in učitelji OŠ Milke Šobar-Nataše, veliko število obiskovalcev dogodka pa sta nagovorila županja in ravnatelj.

Gre za izredno pomembno investicijo, saj hodnik povezuje OŠ Milke Šobar-Nataše in stavbo bivšega Dijaškega doma Črnomelj, in sicer zato, ker je šola zaradi prostorske stiske del svojih programov preselila/razširila svojo dejavnost v prvo nadstropje prostorov stavbe bivšega Dijaškega doma Črnomelj. S projektom povezovalnega hodnika je zagotovljena neovirana povezava med objektoma vsem uporabnikom šole, kar pripomore k izboljšanju delovnih pogojev na šoli. Povezovalni hodnik bo učencem in zaposlenim omogočal enostavnejše, predvsem pa varnejše prehajanje iz šole v prostore v bivšem Dijaškem domu in obratno. Investicija je zajemala še razširitev platoja pred šolo, ureditev kletnega depoja, delno zunanjo ureditev ter začasno nujno potrebno sanacijo Kurirske steze, to je ulice, po kateri dnevno prihajajo učenci in zaposleni v šolo.

Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Sapo d.o.o. iz Črnomlja, ki je v času gradbenih del poskrbelo tudi za projektantski nadzor in koordinacijo varstva pri delu, in sicer skupaj v vrednosti 21.996,60 EUR. Dne 25.4.2018 je Upravna enota Črnomelj Občini Črnomelj izdala gradbeno dovoljenje, gradbena dela pa so se nato izvajala od začetka julija do konca oktobra 2018. Občina Črnomelj je v skladu z Zakonom o javnem naročanju dne 28.5.2018 izpeljala javno naročilo in oddala izgradnjo povezovalnega hodnika med Osnovno šolo Milke Šobar Nataše in stavbo bivšega Dijaškega doma Črnomelj podjetju TGH, d.o.o. iz Črnomlja. Celotna vrednost gradbenega dela investicije je znašala 356.885,42 EUR.
Končna vrednost investicije, ki je bila v celoti financirana iz proračuna Občine Črnomelj, je 378.882,02 EUR.



Poleg hodnika pa je šola od začetka novembra bogatejša še za nov kombi, ki omogoča tudi prevoz oseb na invalidskih vozičkih, za kar pa je bila potreba dodatna nadgradnja samega kombija. Skupna vrednost kombija z omenjeno nadgradnjo je znašala 38.926,69 EUR. Od tega zneska je Občina Črnomelj prispevala 32.438,91 EUR, sofinancerki delež Občine Semič pa je znašal 6.487,78 EUR.

Zaradi potreb Osnovne šole Milke Šobar-Nataše in uporabnikov bivšega Dijaškega doma Črnomelj je potrebno vgraditi še dvigalo in urediti še nekaj učilnic. Županja je dejala, da upa, da bodo aktivnosti v naslednjem mandatnem obdobju šle naprej vsaj s takšno dinamiko kot do sedaj.