požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice

Povezovanje vodovodnih sistemov na območju Metnega Vrha

Piše: R.K.

Čas objave:
18.07.2022 07:28

Na območju Metnega Vrha poteka gradnja cevovodov. Zaradi geološke sestave tal gre za zahtevno umestitev ob cesti. Po zaključku bo urejena preplastitev ceste. Gre za del projekta »Hidravlične izboljšave v občini Sevnica« v sklopu katerega med drugim poteka povezovanje vodovodnih sistemov Zabukovje in Sevnica.

V tem sklopu projekta je predvidena izgradnja cevovoda proti vzhodu, torej proti naseljem Metni Vrh in Drožanje. Vodovodni sistem Zabukovje bo tako v naselju Drožanje povezan z vodooskrbnim sistemom Sevnica, hkrati pa bo urejena tudi povezava z dvema vodohranoma, Sv. Rok in Kozja gora. Na novo povezavo se bodo lahko priključila gospodinjstva v naseljih Padež, Zlaka, Metni Vrh, Komen in Šetenje. Poglavitni namen projekta »Hidravlične izboljšave v občini Sevnica« je povezati vodooskrbne sisteme levega in desnega brega reke Save tako, da bo mogoče ob povečani porabi oziroma v primeru izpadov vodnih virov desnega brega del vode zagotoviti iz vodooskrbnega sistema Sevnica. Gradi se povezovalna hrbtenica med že obstoječimi vodovodi v enoten vodovodni sistem v dolžini dobrih 21 kilometrov. Projekt je razdeljen na osem sklopov oziroma odsekov.

vodovod, gradnja
Cesta na Metni Vrh-hidravlične izboljšave
Občina Sevnica

Na območju vodovoda Nova gora bo na odseku Preska– Lukovec zgrajena trasa v dolžini 1.500 metrov. Na območju vodovoda Sevnica bo na odseku Log–Orle zgrajena trasa v dolžini 2.500 metrov, urejeno bo tudi novo prečrpališče Log. Urejena bo povezava med vodovodom Šentjanž in vodovodom Krmelj, urejen bo tudi nov vodohran Šentjanž s prostornino okoli 120 kubičnih metrov. Na odseku Metni Vrh–Drožanje bo urejena povezava med vodovodom Zabukovje in vodooskrbnim sistemom Sevnica, s povezovalno traso v skupni dolžini 6.000 metrov. V dolžini 6.500 metrov bo urejena povezava vodovodov Sevnica–Breg–Loka. Urejen bo tudi vodovod Handija s traso dolžine okoli 3.000 metrov. Z investicijami na posameznih odsekih vodovodnih sistemov je torej cilj doseči zanesljivo oskrbo s kakovostno pitno vodo in zaščito vodnih virov pred vplivi onesnaževanja na način, ki bo stroškovno, okoljsko in tehnično učinkovit.

vodovod, gradnja
Cesta na Metni Vrh-hidravlične izboljšave
Občina Sevnica