pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Povzročitelj nesreče z več kot tremi promili alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2016 11:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 419 klicev.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto med 18. 3. 2016 in 21. 3. 2016:

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitev telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

PROMETNA VARNOST

V BOLNIŠNICI UMRL UDELEŽENEC PROMETNE NESREČE

Policisti so bili 7. 3. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letni potnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in utrpel hude poškodbe glave. Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je dovoljenje prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka je imel 0,48 miligramov alkohola. Iz bolnišnice so nas 18. 3. obvestili, da je 64-letni udeleženec prometne nesreče zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli že štirje ljudje. V enakem obdobju lanskega leta ni bilo smrtnih žrtev.

POVZROČITELJ NESREČE Z VEČ KOT TREMI PROMILI ALKOHOLA

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 19. 3. okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 24-letni voznik. 37-povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,47 miligramov alkohola (3,06 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Med kontrolo prometa v Novem mestu so policisti 18. 3. popoldan ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Ugotovili so, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,71 miligramov alkohola (1,48 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

PRIDRŽALI NASILNEŽA

Metliške policiste so 18. 3. poklicali na pomoč iz okolice Metlike, kjer naj bi nasilnež napadel in poškodoval drugega moškega in razbil osebni avtomobil. Policisti so takoj odšli na kraj, kjer so 47 -letnega nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je nasilnež 51-letnega in 20-letnega moškega, s katerima naj bi bil v sporu, napadel s kmetijskim orodjem in ju lažje poškodoval. Poškodovana moška so oskrbeli reševalci. Policisti bodo osumljenca ovadili zaradi kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

VLOMI IN TATVINE

Med 4. 3. in 17. 3. je v Berčicah nekdo odtujil dva panja s čebelami. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

S parkirnega prostora na Kolodvorski ulici v Novem mestu je bil 14. 3. 2016 ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Škoda octavia combi 1.6 tdi, rjave barve, letnik 2015.

Na avtocestnem postajališču Strarine je v noči na 19. 3. neznanec izkoristil nepazljivost oškodovancev, ki sta spala v vozilu in jima iz odklenjenega avtomobila z zadnjega sedeža odtujil torbo z denarjem in dokumenti.

Na delovišču v Krški vasi naj bi neznanci v noči na 20. 3. iz rezervoarjev 13 delovnih strojev iztočili in odtujili večjo količino goriva. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

NA OBREŽJU ZASEGLI UKRADEN BMW

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 19. 3. zvečer, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom pripeljal 46-letni državljan Bolgarije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil BMW 318 i v letu 2014 ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.