zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Se bo Indira Ekić v Slovenijo vrnila zaročena?

djokovic Ekipa24.si

Đokoviću se nasmiha SREČA! Bo vendarle lahko ...

Novice Metlika

Pozitivni štirje stanovalci in pet zaposlenih

Piše: Dolenjski list, B.B.

Čas objave:
14.03.2020 06:48

Iz Doma starejših občanov Metlika sporočajo, da so včeraj, do 12. ure prejeli informacije, da so okužbo s koronavirusom doslej potrdili pri štirih stanovalcih in petih zaposlenih. Specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik je brise vsem stanovalcem in zaposlenim vzela v sredo. Pred tem so bile v domu potrjene okužbe pri treh zaposlenih in štirih stanovalcih.

Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika, pravi direktorica direktorica DSO Metlika Ivica Lozar.

"Vse zaposlene, ki so se zaradi zaprtja šol in vrtcev znašli v stiski in zaradi tega ne bi mogli opravljati delovnih obveznosti, obveščamo, da s ponedeljkom organiziramo varstvo za njihove otroke in mladostnike. Več informacij dobite pri vodstvu DSO Metlika," pravi Lozarjeva.

"Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje, zato jim na njihovo željo v sobo dostavljamo dodatno sveže sadje ter kavo in druge napitke. V domu še naprej izvajamo vse preventivne varnostne ukrepe. Hvala za razumevanje in podporo," je preko spletne strani doma sporočila Lozarjeva.