900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

Poziv Štaba Civilne zaščite občine Sevnica

Piše: Štab Civilne zaščite občine Sevnica

Čas objave:
29.04.2020 09:37

Štab Civilne zaščite občine Sevnica v zadnjem tednu zaznava povečano število kršitev, zato poziva vse občanke in občane k doslednemu upoštevanju ukrepov ter odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju.

Štab Civilne zaščite občine Sevnica izvaja tedenske sestanke, na katerih predstavniki služb, ki so vključene v sistem zaščite in reševanja, predstavijo izvedene aktivnosti, analizo aktualnega stanja in akcijski načrt za nadaljnje ravnanje. Na sestanku, ki je potekal 28. aprila 2020, so predstavniki Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica in Občine Sevnica opozorili na več zaznav kršitev in neodgovornega ravnanja.

Povečal se je obseg dela na področju nujne medicinske pomoči in urgence, ki je nastal zaradi večjega števila poškodb kot posledic adrenalinskih športov. Razglašena je velika požarna ogroženost, zaradi katere je prepovedano vsakršno kurjenje na prostem, tudi kurjenje kresov. Kljub temu so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica opravili intervencijo, ker je zagorelo zloženo in za kres pripravljeno suho vejevje na območju Sevnice. Policija je prejšnji konec tedna zaznala 30 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih na območju občine.

Ravnanje občank in občanov je bilo ob razglasitvi epidemije zgledno in dosledno. Opuščanje samozaščitnega ravnanja, kljub postopnem sproščanju nekaterih ukrepov Vlade Republike Slovenije je prehitro in tvegano vedenje. Štab Civilne zaščite občine Sevnica poziva občanke in občane, naj dosledno upoštevajo vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19.
Prvomajski prazniki so tradicionalno namenjeni druženju, praznovanju in kresovanju. Letošnja prvomajska praznovanja morajo biti prilagojena aktualnim razmeram, torej naj minejo v znamenju zmerne rekreacije v naravi in v krogu ožjih družinskih članov, brez kurjenja kresov in brez zadrževanja v večjih skupinah na javnih prostorih.