kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Poziv za poslikave fasad

Piše: R.K.

Čas objave:
28.01.2023 07:39

Na občini Kočevje so se odločili, da nadaljujejo prakso stenskih poslikav - muralov.

Ponovno bodo objavili javni poziv, v katerem bodo objavljene možne lokacije za poslikavo, umetniki pa bodo morali podati računalniško obdelane predloge, kako bo poslikava videti na objektu. Tematike poslikav se bodo morale, tako kot lani, navezovati na določena kulturna leta (denimo Leto vode in luči, Jarmovo leto, Hufnaglovo leto …) v občini Kočevje.

Pred objavo razpisa za umetnike na občini Kočevje iščejo zasebne lastnike, ki bi želeli predlagati svojo fasado v nabor objektov za poslikave. Komisija bo med objekti izbrala takšne, ki bodo primerni za izvedbo muralov. Pogoj je, da se objekt nahaja v mestu, prednost pa bodo imeli starejši, morda celo degradirani objekti.

Pobude za objekte zbirajo do 8. februarja. Javni poziv umetnikom bo objavljen predvidoma februarja, rok za oddajo njihovih predlogov bo sredina marca, o prispelih predlogih bo odločala 4-članska strokovna komisija, lastnik objekta nima vpliva na izbiro poslikave (o tem odloča komisija, ki upoštevala z razpisom določena merila), seveda pa lahko lastniki pred izvedbo vidijo izbrano delo za svojo lokacijo, z lastnikom (-i) objekta bo Občina Kočevje, ki je naročnik del, podpisala 5-letno pogodbo (v tem času lastnik ne sme uničiti (prepleskati, porušiti) poslikave). V primeru prenavljanja poslikave, če in ko je to potrebno, za le to poskrbi naročnik.

Več informacij je na voljo na telefonski številki 01 8938 251 (Tanja Štajdohar) ali preko e-pošte tanja.stajdohar@kocevje.si