Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Semič

Pozor: Travniški požari se kar vrstijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.02.2016 16:23

Zaradi skoraj spomladanskega vremena se je marsikdo odločil za pospravljanje in kurjenje. Bodite previdni, saj se na našem koncu to popoldne vrstijo travniški požari.

Ob 13.22 je na Poganški ulici v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so pogasili ogenj na več požariščih, skupaj okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 13.27 je pri Brezju pri Rožnem Dolu, občina Semič, gorela suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Semič in Rožni Dol so požar na površini okoli 600 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 14.35 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 16.32 je na Poganški ulici v Novem mestu gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so pogasili ogenj na več požariščih, skupaj okoli 400 kvadratnih metrov.





Delovna nesreča:
Ob 13.01 se je v Kuželjevcu, občina Ivančna Gorica, med podiranjem drevesa nad vinogradom smrtno ponesrečil krajan. Posredovali so gasilci PGD Zagradec in reševalce NMP ZD Ivančna Gorica.