Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Kranjec Roglič Ekipa24.si

Robert Kranjec proti Primožu Rogliču?! Slovenska...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice

Pravljičen Advent Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2021 11:11

Gostili smo direktorja Zavoda Novo mesto Aleša Makovca ter se z njim pogovarjali o pravljičnem Adventu Novo mesto.

Na novomeškem Glavnem trgu so se že zvrstile številne prireditve, ki razveseljujejo obiskovalce, je povedal direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac. Tako vsak dan od 17. ure dalje vozi božični vlakec, v sodelovanju z DPM Mojca je Zavod Novo mesto pripravil obdarovanje otrok pred rotovžem, na ogled je tudi plesna pravljica, ki so jo uprizorili plesalci Plesnega studia Novo mesto. Pravljično vzdušje čarajo tudi številne lučke, letos so jih dodali novih 3,5 kilometrov.

V mestnem jedru lahko obiščemo veliko osvetljeno drsališče z novoletno jelko na sredini, nakupimo drobne pozornosti na adventnem sejmu ter kaj malega prigriznemo, otroci pa navdušeno sedejo na božični vlakec ter se z njim zapeljejo naokoli.

Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je povedal, da bo zadnji teden decembra prinesel še dodatne svetlobne elemente, ki bodo razveseljevali obiskovalce. Zaradi trenutnih razmer so žal morali odpovedati vse koncerte, pripravljajo pa nekaj presenečenj. Čeprav bi božični vlakec moral obratovati le do božiča, bodo pridni škratje brezplačno otroke vozili naokoli vse do zadnjega decembra. Obiskovalce vabijo tudi na diskoteko na ledu vsak dan do 22. ure. Sicer pa bo v času počitnic drsališče odprto vse od 9. ure zjutraj, odprto pa bo ostalo še vse do konca februarja.

Pestro bo tudi 26. in 31. 12. ko se bo v živo iz Glavnega trga oglašala ekipa radia Krka, obiskovalce in poslušalce čakajo prijetna presenečenja, tudi nagradne igre in nastopi v živo, je povedal Makovac.

Živahno bo v mestnem jedru tudi na silvestrski dan, ko se bodo na adventni tržnici predstavili ponudniki z vsem, kar potrebujete na silvestrsko večerjo. Tržnica bo obratovala od 10 ure zjutraj. Pod okriljem Adventnega dogajanja se bosta v galeriji Simulaker 27. in 28. decembra odvila dva koncerta za omejeno število ljudi, v torek bosta nastopila brata Šuštaršič, v sredo skupina Anka Boys.

Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem lahko poslušate v pripetih datotekah.

Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 1. del


Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 2. del


Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 3. del