Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Senovo

Praznik KS Senovo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.02.2013 21:59

Krajanke in krajani KS Senovo svoj krajevni praznik, 9. februar, s katerim se spominjajo pohoda XIV. divizije, ki je v noči na 10. februar 1944. leta napadla nemško postojanko in uničila naprave v premogovniku, že tradicionalno obeležujejo skupaj s kulturnim praznikom. Tudi letos so oba praznika obeležili večer pred kulturnim praznikom. Potem ko je predsednik KS Vlado Grahovac predstavil projekte preteklega leta in začrtane naloge za letošnje leto, je kot slavnostni govornik spregovoril Ernest Breznikar, ki je med svoje krajanke in krajane podal poslanico: „Bodimo zavedni, spoštujmo zgodovino in vsakega, ki verjame v nas ter v svetlejše dni.“

Od zadnjega praznika so v KS Senovo po besedah predsednika KS Vlada Grahovca dokončali izgradnjo Atletskega stadiona vključno s Kajuhovo ulico. Izgradnja širokopasovne internetne povezave je v zaključni fazi izvajanja. V letošnjem letu bodo dokončali izgradnjo Centra za met kladiva na Jalovišču, pri čemer pričakujejo, da bo pričela delovati Atletska šola Primož Kozmus. Zgradili bodo most na Kajuhovi pri Golobu ter tako zaključili celoto pri igrišču Dovško. Vztrajali bodo pri investicijah v ceste in v urejanje okolja po celotni krajevni skupnosti.

Tistim sokrajankam in sokrajanom, ki so se še posebej izkazali in tako dokazali, da so lahko junaki svojega časa v svojem okolju, je predsednik KS Vlado Grahovac podelil priznanja KS Senovo, ki so jih prejeli Olga Fabjančič kot aktivistka postaje Rdečega križa Senovo, ki svoj čas nesebično deli s pomoči potrebnimi; Olga Plahuta, ki svojo delovno vnemo vnaša v aktiv podeželskih žena v Kališovcu in v društvo malih vinogradnikov Kališovec; Ivanka Hercigonja za 25-letno požrtvovalno delovanje v Gasilskem društvu Senovo ter med drugim za 16-letno mentorstvo mladim gasilcem; Janez Kranjc ml. kot aktiven član v Turističnem društvu Senovo in DKD Svoboda Senovo in kot nepogrešljiv člen pri prostovoljnem delu na različnih področjih.


Priznanje z znakom KS Senovo pa so prejeli: podjetje CENTROS, d.o.o., 20 let staro družinsko podjetje, ki ga je ustanovil Franc Dular, danes pa ga vodita sinova Branko in Zoran, ki z donacijami in sponzorstvi pripomorejo k delovanju društev in posameznikov v kraju; za 20 let delovanja je znak prejelo tudi podjetje Efekt, ki ga je ustanovil Brane Mešiček in prav tako daje poudarek odgovornosti do okolja; Viktor Richter, ki je aktiven na poseben način, saj s kosilnico ali koso pred domačo hišo ustvarja najrazličnejše aktualne podobe, ter David Radej, vodja in eden od igralcev gledališke predstave Otroci Lenta, ki je poskrbel, da je ime senovskega kulturnega društva s to predstavo preseglo meje kraja in občine ter se enakovredno postavilo na program prireditev Evropske prestolnice kulture z drugimi izvajalci.
Kulturni program na temo junakov so izvedli učenci in učenke OŠ XlV. divizije Senovo pod režisersko taktirko Bože Ojsteršek. Prireditev pa je povezovala Lucija Kranjc.