kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Praznovali 15-letnico

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2022 12:07

V Hotelu Šport na Otočcu je v torek potekala 16. skupščina Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK). Skupščina GZDBK je hkrati regijski vrh gospodarstva, na katerem se vsako leto zberejo njeni najvidnejši predstavniki.

Na skupščini so predstavili rezultate dela v minulem letu ter določili izhodišča za program dela v letu 2022. Skupščina je sprejela spremembo naziva zbornice v sodnem registru, pri nazivu zbornice se v sodnem registru dolgo ime spremeni v Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine in doda kratko ime GZDBK.

Prisotni so v nadaljevanju soglasno podprli predlog, da višina članarine za leto 2022 že šestnajsto leto zapored ostaja nespremenjena. 

Po zaključku skupščine je sledil slavnostni dogodek ob 15-letnici Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

gzdbk
16. skupščina GZDBK
GZDBK

Po uvodnih nagovorih predsednika zbornice mag. Marka Gorjupa in prvega predsednika Jožeta Colariča je zbrane pozdravil župan MO Novo mesto mag. Gregor Macedoni.

gzdbk
16. skupščina GZDBK
GZDBK

Dogodek so vsebinsko obogatili z glasbenim nastopom vsestranskega dolenjskega glasbenika in producenta Boruta Antončiča - Borta Rossa, stand-up komičarko Evo Virc in okroglo mizo, ki jo je vodila Anja Hlača Ferjančič in na kateri so sodelovali Irena Vide, direktorica in odgovorna urednica Televizije Novo mesto, Nevenka Bašek Zildžović, vodja Službe za komuniciranje in javne zadeve v Revozu, mag. Maja Čibej, izvršna direktorica Beti, Robert Medle, direktor Roletarstva Medle in Igor Jarc, član NO GZDBK in direktor Cablex plastik.

gzdbk
16. skupščina GZDBK
GZDBK

V okviru slavnostnega dogodka je GZDBK pripravil jubilejno razstavo, ki bo do začetka julija na voljo na ogled na Glavnem trgu v Novem mestu in zbornik, v katerem smo povzeli zgodbo prvih petnajstih let.

gzdbk
16. skupščina GZDBK
GZDBK

Jože Colarič, predsednik GZDBK od 2007 do 2021 je v svojem uvodnem nagovoru zapisal: »Zgodba GZDBK v resnici ni le zgodba o podjetjih. Je zgodba o ljudeh. O strokovnosti, znanju, kakovosti, inovativnosti, zanesljivosti in dobrih medsebojnih odnosih. O tem, kar smo dosegli, in o tem, kar še bomo.«