princ harry Svet24.si

Princ Harry dregnil v osje gnezdo in razjezil ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 18. maja

bolnica rak pf Reporter.si

Prekmurska polja smrti: ljudje v deželi ob Muri ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

720px-Marilu_Henner_2011 wiki Odkrito.si

Spoznajte žensko, ki ne more pozabiti ničesar

na granici Šverc komerc Njena.si

Gledalci razočarani, serija Šverc komerc se ...

Novice Novo mesto

Pred Krkaši prva četrtfinalna tekma proti Šentjurju

Piše: R.K.

Čas objave:
04.05.2021 08:44

Košarkarje Krke danes ob 19. uri čaka prva tekma četrtfinala Lige NKBM. V domači dvorani se bodo pomerili z zmagovalcem lige za obstanek Šentjurjem, prenos tekme pa bo na Youtube kanalu KZS.

Krkaši so dobili obe medsebojni tekmi v rednem delu lige. V Novem mestu je bilo 82-69, v Šentjurju pa 89:67.

Dalibor Damjanović, trener Krke: "Čaka nas prva četrtfinalna tekma s Šentjurjem, ki je zelo nevarno moštvo. V ligi za obstanek so bili dominantni. Z zmago v tej ligi so izpolnili svoj primarni cilj, obstanek v ligi, četrtfinale pa bodo igrali brez pritiska, saj nimajo kaj izgubiti in bodo lahko igrali zelo sproščeno ter iskali svojo priložnost. To je seveda povsem normalno in športno. Mi bomo morali narediti vse, da jih pri tem ustavimo. Razmišljamo iz tekme v tekmo in torkova tekma je šele prva tretjina dvoboja. Igra se na dve zmagi in upam, da bomo že jutri dobro pripravljeni. Imeli smo tekmo še v soboto, ritem tekem bo težek, ampak tako pač je. Šentjur ima svojo veliko kakovost na trenerskem stolčku na katerem sedi izkušeni in zelo dober trener Aleš Pipan, ki ga seveda tudi jaz zelo spoštujem. Kar se igralcev tiče, največja nevarnost preti od našega dobrega znanca in zadnjih nekaj preteklih let našega igralca Daliborja Đape na štirici. Na tej poziciji igra tudi Domagoj Samac, ki je odličen strelec ter eksploziven atletski igralec. Pod košem igra Emir Ahmedović, ki je v letošnji sezoni dobil veliko priložnosti in podpore in ima še posebej na zadnjih tekmah zelo dobro statistiko. Na zunanjih pozicijah jih vodi Jure Špan, tu je tudi srbski organizator igre Stefan Mitrović, med zelo dobrimi strelci velja omeniti še Jerneja Ledla in izkušenega Ivana Držiča. Treba se bo zelo dobro pripraviti, morali bomo biti zelo zbrani skozi celo tekmo, jim ne dovoliti, da se razigrajo in potem lahko upamo na zmago."


Luka Lapornik, kapetan Krke: "Začenja se končnica, ki je najlepši del sezone. V četrtfinalu nam nasproti stoji Šentjur, ki je pokazal, da bi lahko brez težav igral tudi v ligi za prvaka. Gre za vse prej kot lahkega nasprotnika, a menim, da če bomo pokazali igro, ki nas krasi v zadnjem času, ne bi smeli imeti težav."