Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Pred nami je 'moker' teden

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.05.2013 21:46

Za nami je vremensko pester teden. Od 30°C namerjenih v Črnomlju do dežja in toče. Kako pa bo v prihajajočem tednu?

Prva polovica minulega tedna je minila v znamenju dokaj lepega in zelo toplega vremena. Prvi majski dan so v Črnomlju prvič letos izmerili 30 stopinj C, marsikje drugje pa so se tej vrednosti močno približali. V drugi polovici tedna pa je ozračje postalo bolj labilno. Pojavljale so se plohe in nevihte, nekatere izmed njih so bile zlasti v soboto tudi močnejše in so nosile tudi točo.

Današnji dan se je začel z oblačnim vremenom, le na Primorskem je bilo več sončnega vremena. V dopoldanskem času so se na vzhodu Slovenije pojavljale plohe in posamezne nevihte. V popoldanskih in večernih urah bodo padavine od juga spet pogostejše in se bodo občasno pojavljale nad večjim delom države. Vmes bodo tudi še posamezne nevihte. Tudi ponoči se bodo še pojavljale padavine, deloma nevihte, proti jutru pa bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale.

V začetku prihajajočega tedna se vreme še ne bo izboljšalo. Nad nami se bo še vedno zadrževal vlažen in nestabilen zrak. Dopoldne bodo padavine manj pogoste, izključen ni niti kakšen sončni žarek, sredi dneva in popoldne pa bodo zopet bolj pogoste. Nevihte bodo verjetnejše kot danes. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne pa od 16 do 20, na Primorskem do okoli 22 stopinj C.

V torek bo še precej oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma kot nevihte, ki bodo verjetnejše v popoldanskem času. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne pa od 17 do 22 stopinj C.

V sredo bo več sonca in manj oblačnosti, popoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta, ki bo omejena predvsem na severno Slovenijo. Podnevi bo topleje s temperaturami med 20 in 25 stopinj C.

V četrtek bo sprva predvidoma še sončno, čez dan pa bo oblačnost od zahoda postopoma naraščala, popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki se bodo lahko pojavljale tudi v noči na petek, ko bo naše kraje predvidoma prešla hladna fronta.

V petek čez dan se bo vreme postopno izboljšalo. Nekoliko bo hladneje, saj bodo najvišje dnevne temperature med 15 in 20 stopinj C. Popoldne bodo še lahko nastale krajevne plohe, le izjemoma tudi kakšna nevihta.

V soboto in nedeljo pa trenutno kaže na spremenljivo oblačno vreme. Občasno bodo možne tudi manjše krajevne padavine. V primeru, da bo katera noč vsaj deloma jasna, bodo jutranje temperature le malo nad 5 stopinj C, popoldne pa bo do okoli 20 stopinj C, napovedujejo na portalu Vreme-Slo.si.