Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Predaja defibrilatorja na Raztezu

Piše: R.K.

Čas objave:
14.11.2022 07:37

Poleg temeljnih postopkov oživljanja so za reševanje življenj ključni defibrilatorji, zato je župan mestne občine Krško Miran Stanko prebivalcem Razteza v uporabo predal defibrilator, ki je dostopen 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Na celotnem območju mestne občine Krško imamo tako že skupno 35 javno dostopnih defibrilatorjev.

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje. Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za celo več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju mestne občine Krško skupno 35 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju mestne občine Krško je na voljo na tej povezavi. Ob tej priložnosti je Zdravstveni dom Krško izvedel prikaz uporabe defibrilatorja.

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Mestna občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.