Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Višnja Gora

Predsednik Borut Pahor podelil Zlato čebelo

Piše: R.K.

Čas objave:
21.12.2021 06:15

Predsednik republike se je včeraj v Hiši Kranjske čebele v Višnji Gori udeležil podelitve nagrade Zlata čebela 2021. Predsednik Pahor je podelil glavno nagrado, ki jo je prejel dr. Lucas Alejandro Garibaldi iz Argentine za izjemne dosežke in pionirsko delo na področju promocije čebel in drugih opraševalcev.

Predsednik Pahor je ob podelitvi posebej poudaril, da pušča Slovenija v čebelarstvu močan pečat, na kar smo lahko vsi zelo ponosni. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri projektu Zlata čebela, in dejal, da je tudi sam počaščen, da je danes del tega sijajnega dogodka, ki ponazarja začetek zgodbe, ki bo v prihodnosti zagotovo odmevala po vsem svetu.

Dr. Garibaldi je s svojimi osemintridesetimi leti mednarodno priznan znanstvenik, ki s svojimi dosežki in vizionarskim pristopom ter odločnostjo pomembno prispeva h krepitvi zavedanja o pomenu ter ohranitvi čebel in drugih opraševalcev na svetovni ravni.

Skupinska - nagrada Zlata čebela 2021
Skupinska - nagrada Zlata čebela 2021
STA

Nagrada Zlata čebela, ki je bila letos podeljena prvič, je najvišja državna nagrada na področju zaščite čebel ter prepoznavanja vloge čebel in drugih opraševalcev pri zagotavljanju prehranske varnosti, trajnostnega kmetijstva, ohranjanja narave, biotske raznovrstnosti in kulturne dediščine ter posredno s tem tudi zdravja ljudi. Skulpturo nagrade, ki v svojem bistvu parafraza čebeljega življenja - njenega vsakokratnega izleta in vrnitve v panj, ki z neskončno majhnimi dejanji opravlja neskončno velike naloge, je izdelal slovenski oblikovalec Urh Wiegele.