Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Črnomelj

Predstavili so napredovanje prioritetnih projektov

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
19.06.2020 08:55

Občinski svet Občine Črnomelj se je v četrtek, 18. junija 2020, sestal na 14. redni seji v Kulturnem domu Črnomelj. Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 tudi tokrat sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih. Pred sejo so svetniki prisluhnili predstavitvi Mladih raziskovalcev Srednje šole Črnomelj, ki so predstavili ekološko stanje v občini s poudarkom na habitatu črnega močerila.

Župan je v uvodu občinske svetnike seznanil o aktivnostih občine, kjer je predstavil napredovanje prioritetnih projektov. Seja se je nadaljevala po dnevnem redu in med drugim so svetniki sprejeli.

Sklep o sprejemu Elaborata o oblikovanju cen 24-urne dežurne pogrebne službe, Odlok o spremembi Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o gospodarskih javnih službah, ki je podlaga za sprejem novega odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Črnomelj.

Javno podjetje Komunala Črnomelj d.o.o., je vnovič izdelala Elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitve obvezne gospodarske javne službe 24-urne dežurne službe v občini Črnomelj. Prva je bila narejena ob koncu leta 2019 in je vsebovala samo predračunske stroške, saj storitve v preteklosti niso izvajali. Zato so določene postavke znotraj elaborata zgolj grobo ocenili. Pri prvem sprejemanju elaborata, ki ni bil potrjen, na občinskem svetu so sklenili, da v najkrajšem možnem roku naredimo tudi elaborat obračunskih cen, s katerimi bomo preverili pravilnost predpostavk z dejanskimi stroški. Ponovno izračunana predračunska lastna cena zagotavljanja storitve 24 urne dežurne pogrebne službe znaša 258,56€ na pokojnika (brez 9,5% DDV). 

Svetniki so se seznanili s poročilom Policijske postaje Črnomelj o stanju varnostnih razmer, s pojasnili ravnateljice Srednje šole Črnomelj glede stanja na šoli, s premoženjsko bilanco Občine Črnomelj na dan 31. 12. 2019, poročilom dela Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine, oceno izvajanja Občinskega programa varnosti občine za leto 2019, z letnim poročilom JP Komunala Črnomelj 2019 in gospodarskim načrtom JP Komunala Črnomelj za leto 2020. 

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 14. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet – Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.