Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Predstavitev nove knjige Posebna punca

Piše: R.K.

Čas objave:
13.06.2023 12:19

V sredo 7. junija, je potekala predstavitev knjige Posebna punca. Dogodek se je v organizaciji Večgeneracijskega centra Brežice in Knjižnice Brežice ter v okviru letošnjih tednov vseživljenjskega učenja odvil v sejni sobi Mladinskega centra Brežice.

»Posebna punca je zgodba o življenju, preizkušnjah, ljubezni, odpuščanju, občutku nemoči in na drugi strani izjemni moči, ki jo lahko posameznik premore, če se za to odloči. Zgodba je iskren, pričevanjski zapis avtorice, v katerega se zlahka vživimo. Avtorica mestoma z izredno humornimi vložki poskrbi, da trpko soočanje s situacijami, ki jih nismo načrtovali, ne pomeni zgolj brezizhodnosti. Je zgodba o tem, kako so zadeve zgolj na prvi pogled nepremostljive in se kasneje izkažejo za blagoslov. 

V zapisu ni samopomilovanja, temveč sporočilo: vsak od nas ima kaj za povedati zaradi preizkušenj, ki ga v življenju srečajo – in če spregovoriš, lahko pomagaš tisočerim, potrebna pa sta pogum in globina. In zakonca Renko nam bosta danes spregovorila ravno o tem.«
S temi besedami je David Križman v sredo, 7. junija, nagovoril prisotne na predstavitvi knjige Posebna punca.
Dogodek se je v organizaciji Večgeneracijskega centra Brežice in Knjižnice Brežice ter v okviru letošnjih tednov vseživljenjskega učenja odvil v sejni sobi Mladinskega centra Brežice.
Jerneja in Klemen Renko sta zakonca, starša, svetovalca za celostni razvoj … Predvsem pa izjemno pozitivna in prijetna sogovornika ter resničen primer staršev borcev, ki svojo oziroma kar njihovo celotno življenjsko zgodbo povzameta z besedami, da se je hči Nina – posebna punca – rodila zato, da ima tako ona kot celotna družina pač večje vsakodnevne izzive.
Gosta sta z moderatorjem spregovorila o raznolikih družinskih preizkušnjah, (ne)samoumevnosti starševstva, družinski dinamiki, sobivanju ter tudi o »davku«, ki so ga zahtevala leta odrekanj, nespečnosti in izčrpavanja.
Gospa Jerneja, avtorica predstavljene knjige, je izpostavila, da je (bilo) pisanje zanjo terapija. Njen knjižni prvenec je v minulem letu izšel pri Založbi Primus, v okviru projekta oziroma zbirke Avtorji. 

Hkrati s predstavitvijo knjige je v igralnici Mladinskega centra Brežice potekala bralno-ustvarjalna urica. Knjižničarka Andreja in animatorka Lorena sta pripravili zanimiv program za otroke. Ti so uvodoma spoznali zgodbo levčka Rogija, nato pa so skupaj ustvarjali in se zabavali.